BRIEFJE VAN JAN – Aan iedereen die boos op me is

05-04-2019 09:01

Sieraden algemeen

Beste jankmuiltjes,

Naast miljoenmiljard complimenten, bossen bloemen, flessen wijn en huwelijksaanzoeken, krijg ik op mijn ‘Briefjes van Jan’, ’99 woorden’-stukjes en de nieuwe Toetjes voor Jan‘  ook weleens minder aardige reacties.

Doorgaans ontberen die elk niveau.

Komen ze uit de hoek van de DENK-aanhang, dan moet ik zo hard huilen om de structurele verkrachting van de Nederlandse taal dat ik door mijn tranen de beledigingen niet meer zie.

Zijn ze afkomstig uit de kringen van herstelbetalingsactivisten, dan moet ik zo hard lachen om dat volstrekt misplaatste slachtoffergedrag en die verbetenheid die ze missen bij het zoeken naar een betaalde baan, dat ik ze afdruk op het allerzachtste papier en er mijn billen mee afveeg als ik gepoept heb.

Heeft de schoolkrantredacteur of een ander psychiatrisch geval zijn manschappen weer aan het werk gezet, dan…

Ach, laat ook maar.

Jullie snappen mijn punt.

Couldn’t care less.

Talk to the hand.

Dikke lul, drie bier.

Maar sinds gisteren is er een categorie hatertjes bijgekomen, waar ik wel énig respect voor heb: de Nancy Noslins.

Nancy Noslin wilde (ongetwijfeld naar aanleiding van mijn ‘Briefje van Jan’ aan de racistische golddigger Sylvana Simons) ‘Fuk jou’ tegen mij zeggen.

Nancy Noslin maakte geld naar mij over (!) om in de berichtregel ‘Fuk jou’ te kunnen zeggen.

Weliswaar slechts een eurocent, maar ik kan niet in Nancy Noslins portemonnee kijken, dus misschien heeft ze er wel voor moeten sparen.

En ik dacht: hé, mooi business-model!

Ik stel voor dat iedereen die mijn ‘Briefjes van Jan’ en mijn ’99 woorden’ ruk vindt, niet kansloos tegen me gaat toeteren op Twitter of Facebook (lees ik toch niet), maar naar draagkracht via PayPal een bedrag overmaakt naar [email protected]. En dan in de berichtregel lekker van je af toeteren.

Kom maar door met jullie scheldgeld!

Groet,

JanD

PS. En normale mensen worden natuurlijk allemaal sponsor van mijn stukkies. Toch? Dat kan al voor een eurootje.