Media & TV

Beau van Erven Dorens gaat nieuwe soort van RTL Late Night presenteren

08-04-2019 13:42

Beau van Erven Dorens gaat na de zomer het nieuwe latenightprogramma op RTL 4 presenteren. Dat meldt de door de overheid gesubsidieerde NPO Staatsradio 1 op basis van RTL-baas Sven Sauvé, die maandag te gast was in het programma 1 op 1 (NPO). Een woordvoerder van RTL kon het bericht niet direct bevestigen.

Volgens de door de overheid gesubsidieerde Staatsradio 1 (NPO) heeft Sauvé buiten de uitzending om bevestigd dat Beau en RTL er samen zijn uitgekomen. In de show meldde hij nog dat de gesprekken gaande waren. “Als we het voor elkaar kunnen krijgen, ben ik tevreden. Hopelijk weten we het in een maand”, zei Sauvé tegen presentator Sven Kockelmann. “Beau maakt een grote kans, maar het is zeker nog niet rond.”

Sauvé vertelde ook dat het nieuwe latenightprogramma hoogstwaarschijnlijk een roulerend presentatieteam krijgt. Art Rooijakkers, die komende zomer een talkshow voor RTL gaat presenteren, is daarvoor in beeld.

Eind vorige maand bevestigde Beau al dat hij in gesprek is met RTL over een latenightprogramma. De Gouden Televizier-Ring-winnaar van vorig jaar heeft ervaring. In de zomer van 2017 presenteerde hij al eens RTL Summer Night, als zomervervanger van Humberto Tans RTL Late Night.

In tegenstelling tot de NPO krijgt het commerciële RTL geen door belastingbetalers opgehoeste subsidie (laat staan 800 miljoen euro per jaar) maar moeten ze bij RTL gewoon werken voor hun geld.

ANP/TPO