Doneer aan TPO
 

Bezoekers theatershow Nasrdin Dchar krijgen tijdens Ramadan Iftar in seculiere maag gesplitst

Dat is 'rijkdom' en 'verbroedering', aldus de winnaar van een 'fucking Gouden Kalf'

Door: , 13:08, 10 april 2019
Acteur Nasrdin Dchar, winnaar van de Gouden Kalf voor beste acteur, toont vrijdagavond zijn award samen met actrice Carice van Houten, die voor de vijfde keer op rij is bekroond tot de beste actrice van Nederland. Het Nederlands Film Festival wordt jaarlijks traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de filmprijzen. ANP ILVY NJIOKIKTJIEN

Dat is 'rijkdom' en 'verbroedering', aldus de winnaar van een 'fucking Gouden Kalf'

Een aantal Nederlandse theaters gaat tijdens de vastenmaand Ramadan na de voorstelling JA! van acteur Nasrdin Dchar een Iftar organiseren. Dat heeft zijn theaterbureau De Mannen woensdag bekendgemaakt. Een Iftar is een maaltijd die door moslims gezamenlijk gedeeld wordt tijdens de Ramadan, direct na zonsondergang.

Theaters De Meervaart in Amsterdam, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, het Stadstheater in Zoetermeer en het Chassé Theater in Breda doen in elk geval mee. Met andere theaters waar Dchar tijdens de Ramadan speelt, wordt nog overlegd.

Dchar neemt het initiatief voor de Iftar om te verbroederen. De acteur biedt alle aanwezigen de kans om na de voorstelling gezamenlijk te eten. “Gelovig of ongelovig, iedereen mag aanschuiven”, stelt hij. “Ik ben ook echt trots dat ik in een land leef waar dit kan. Dit is rijkdom: leren van elkaars cultuur. Openstaan voor elkaar, praten met elkaar. En eten met elkaar. Dit is Nederland op z’n best.”

De acteur tourt nog tot en met 2 juni met JA! door heel het land. In het veelgeprezen stuk reflecteert de acteur op zijn relatie met zijn vrouw. Tussen de avond dat zij elkaar ontmoetten en dat ze trouwden, zat vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

Tijdens de laatste voorstelling, in theater De Kleine Komedie in Amsterdam, sluit Dchar op het podium een huwelijk. Hij wordt hiervoor beëdigd als buitengewoon ambtenaar.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace