Doneer aan TPO
 

Maximale controle over het gazon dankzij kunstgras

Bepaal precies welke eigenschappen uw grasveld blijvend zal hebben

Door: , 13:28, 10 april 2019
Een kunstgrasveld, ANP REMKO DE WAAL

Bepaal precies welke eigenschappen uw grasveld blijvend zal hebben

Het is lastig mensen te vinden die niet kunnen genieten van een prachtig verzorgd gazon, maar het is minstens net zo lastig om mensen te vinden die er een genoegen in scheppen het gras te maaien en de boel daarna weer aan te harken. We associeren gras met lekkere buiten zitten, sport en spel en goed onderhouden ziet een gazon er verzorgd en opgeruimd uit. Kortom, gras is fijn maar veel werk.

Gelukkig zijn er alternatieven. Natuurlijk kunt u de boel betegelen of een zandbak aanleggen, maar u kunt ook denken aan kunstgras. Dit kunststof-gras is alweer zo’n vijftig jaar gelden uitgevonden toen honkbalteams in de Verenigde Staten last hadden van dode grasmatten als gevolg van te weinig zon in het stadion. En inmiddels zijn veel kunstgrasmatten nauwelijks van echt te onderscheiden.

Het meest in het oog springende voordeel van kunstgras is natuurlijk het zeer geringe onderhoud dat een kunstgrasveld vereist. U heeft er zo goed als geen omkijken naar voor zo’n tien tot vijftien jaar. Toegegeven, ook een kunstgrasmat heeft soms wat aandacht nodig, denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van afgevallen bladeren; een kunstgrasmat moet goed schoongehouden worden. Ook kunt u het gras even opborstelen als het is platgedrukt onder druk van een kinderbadje of ander tuinmeubilair.

Omdat de meeste kunstgras-soorten nauwelijks slijten kunt u heel precies bepalen welke eigenschappen uw gazon blijvend zal hebben. Welk materiaal u wilt, welke vorm de grassprieten hebben, welke dikte en welke lengte. Het ene kunstgrasveld is ideaal om lekker op de zitten en te liggen en op het andere kunstgrasveld kunt u jarenlang intensief voetballen. Ook qua prijs is er voor vrijwel iedereen een passende en betaalbare oplossing te vinden. U kunt het zo luxe maken of zo sober houden als u zelf wilt. Als u kunstgras bij Topkunstgras.nl bezoekt kunt u een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en verschillende prijsklassen.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace