Doneer aan TPO
 

Asielzoeker Vinwar ‘Vino’ J. H. die voor lol oma Toni (96) afslachtte wordt uitgezet naar Irak

Vino reisde speciaal naar Stad van Hoop om omaatje af te slachten, kreeg slechts tbs, probeert uitzetting te voorkomen

Door: , 11:02, 15 april 2019

Vino reisde speciaal naar Stad van Hoop om omaatje af te slachten, kreeg slechts tbs, probeert uitzetting te voorkomen

De 29-jarige tbs’er Vino J. H., die in 2015 in Amsterdam de 96-jarige ‘oma Toni’ doodstak, moet zo snel mogelijk terug naar zijn geboorteland Irak. Dit heeft de rechtbank in Groningen beslist. De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) heeft de verblijfsvergunning van de man terecht ingetrokken. Ook mocht de IND hem een reisverbod opleggen.

H. stapte eind januari naar de bestuursrechter omdat hij zijn uitzetting wilde voorkomen. H. werd in 2016 door het gerechtshof veroordeeld voor moord, maar kreeg vanwege volledige ontoerekeningsvatbaarheid alleen tbs met dwangverpleging opgelegd. Wanneer de IND hem uitzet, is nog niet bekend.

Het slachtoffer werd in de Amsterdamse wijk De Pijp meermalen door H. gestoken. De vrouw liep achter haar rollator en was onderweg naar huis. Ze overleed drie weken later aan haar verwondingen. H. verklaarde dat hij de vrouw had aangevallen uit wraak op zijn gewelddadige vader.

H. verblijft sinds 2000 in Nederland en had sinds 2007 een tijdelijke verblijfsvergunning. De IND wees de rechter erop dat H. nog steeds een ernstige bedreiging vormt voor de samenleving. De rechter vindt dat de IND het besluit voldoende heeft onderbouwd.

Anp

 
Tags: , ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace