Doneer aan TPO
 

Brand in de Notre Dame, de AFP-high res beelden

Kathedraal kan mogelijk niet meer worden gered

Door: , 22:25, 15 april 2019
The steeple collapses as smoke and flames engulf the Notre-Dame Cathedral in Paris on April 15, 2019. A huge fire swept through the roof of the famed Notre-Dame Cathedral in central Paris on April 15, 2019, sending flames and huge clouds of grey smoke billowing into the sky. The flames and smoke plumed from the spire and roof of the gothic cathedral, visited by millions of people a year. A spokesman for the cathedral told AFP that the wooden structure supporting the roof was being gutted by the blaze. Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP

Kathedraal kan mogelijk niet meer worden gered

Het is nog maar de vraag of de Notre-Dame gered kan worden. Daarvoor vreest de Franse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Laurent Nuñez. Rond 22 uur waren zo’n vierhonderd brandweerlieden in touw om de enorme vlammenzee te bestrijden. Dat doen ze met minstens achttien brandweerslangen.

“We weten niet zeker of we de verspreiding van het vuur in de noordelijke klokkentoren kunnen stoppen. Als die instort kunt u zich de enorme schade wel voorstellen”, zei de bewindsman.

Alle foto’s AFP/ANP 
Tags:
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace