Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de VVD-stemmers

15-04-2019 09:01

Beste VVD-stemmers,

De Telegraaf probeert jullie vandaag duidelijk te maken dat jullie partij op het gebied van klimaatmaatregelen het braafste jongetje van de klas wil spelen.

‘VVD gooit olie op klimaatvuur’ en ‘Liberalen pleiten voor steeds strengere doelen’ chocoladeletteren ze aan de Amsterdamse Basisweg.

Het bewijs?

Het verkiezingsprogramma ‘Focus en Lef’ van de VVD voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 23 mei.

Daarin staat: “Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs verhoogt Europa het doel voor CO2-reductie van 40% naar 55% in 2030. Landen bepalen zelf hoe ze dit doel bereiken. Onze kinderen verdienen het in een schone omgeving op te groeien.”

De Telegraaf doet alsof dat nieuws is, maar in het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ dat jullie Geliefde Leider Mark Rutte eind 2017 sloot met CDA, D66 en de ChristenUnie stond al niet anders.

“In de EU nemen we het voortouw om het doel op 55 procent te krijgen. In 2019, vijf jaar na het verdrag van Parijs, is de eerste van de vijfjaarlijkse mogelijkheid om internationaal de doelen aan te scherpen. Daarvan maken we gebruik. Als de EU als geheel onvoldoende ambitieus is, trekken we samen met buurlanden op om gezamenlijk een extra inzet af te spreken bovenop de EU-afspraken.”

Nou, dat is precies wat Mark Rutte in 2017 beloofde en de VVD binnenkort gaat doen in Brussel: het voortouw nemen.

Gas weg. Auto weg. Geld weg.

En jullie er op 23 mei maar weer braaf op stemmen.

LOL.

Groet,

JanD