Doneer aan TPO
 

FvD en DENK doen mee aan EU-verkiezingen

Voldoen aan alle voorwaarden

Door: , 16:47, 15 april 2019
Tweede Kamerfractie leden van DENK Selcuk Ozturk, Farid Azarkan en Tunahan Kuzu (vlnr) arriveren bij de Ridderzaal ANP JERRY LAMPEN

Voldoen aan alle voorwaarden

Forum voor Democratie (FVD) en DENK doen mee aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Ze hebben na aanmelding voldaan aan alle voorwaarden, maakte Jan Kees Wiebenga, voorzitter van de Kiesraad, maandag bekend.

In totaal doen zestien partijen mee. Naast FVD en DENK zijn dat D66, CDA, PVV, VVD, SP, PvdA, ChristenUnie-SGP, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, 50PLUS, Jezus Leeft, De Groenen, vandeRegio & Piratenpartij en VOLT Nederland.

Het Nederlandse deel van de Europese verkiezingen is op donderdag 23 mei. Nederland heeft 26 zetels in het parlement. Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, krijgt Nederland er nog drie zetels bij. De laatste EU-landen stemmen op zondag 26 mei. Op 4 juni stelt de Kiesraad de officiële Nederlandse uitslag vast.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace