Doneer aan TPO
 

OM eist slechts vijf maanden cel tegen Faris K. wegens lekken gegevens beveiliging Wilders

Plus berufsverbot van vijf jaar

Door: , 10:54, 15 april 2019
Geert Wilders gaat op de markt op de foto met een voorbijganger. De leider van de PVV ging daar samen met de PVV Limburg flyeren voor de Provinciale Statenverkiezingen. ANP NIELS WENSTEDT

Plus berufsverbot van vijf jaar

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag vijf maanden cel geëist tegen oud-politieman Faris K. (37), die ervan wordt verdacht dat hij informatie heeft gedeeld over de woonplaats, de beveiliging en manier van vervoer van politicus Geert Wilders. K. werkte bij de toenmalige Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en was onder meer betrokken bij de beveiliging van Wilders.

Hij zou over zijn werk hebben gepraat met drie vrouwen, onder wie zijn vriendin, en verklapte details die onder zijn strikte geheimhouding vielen. K. heeft bekend en noemt zijn gedrag ,,stom”. Behalve over Wilders zou K. ook informatie hebben gedeeld over het bezoek aan Nederland van een van de dochters van Barack Obama, destijds nog president van de Verenigde Staten.

Het OM verdenkt K. er ook van dat hij voor privédoeleinden in politiesystemen heeft rondgeneusd. K. kwam voor soortgelijke feiten eerder in de problemen. Het OM heeft ook een beroepsverbod van vijf jaar geëist.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace