Doneer aan TPO
 

Tsunami van mazelen overspoelt VS, met dank aan anti-vaxxers

Wereldwijd verviervoudiging mazelenuitbraken in vergelijking met jaar eerder

Door: , 18:03, 15 april 2019
'Maar gelukkig heeft hij geen autisme gekregen van Big Pharma!'

Wereldwijd verviervoudiging mazelenuitbraken in vergelijking met jaar eerder

De uitbraak van mazelen neemt in de Verenigde Staten verontrustende vormen aan. Dit jaar zijn er verspreid over twintig staten al 555 individuele besmettingsgevallen bevestigd, aanzienlijk meer dan in heel 2018 (372). Dat heeft het Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie (CDC) maandag bekendgemaakt.

In Rockland County in de staat New York en in de stad New York zelf, met name Brooklyn en Queens, zijn de problemen door de gevreesde virusinfectie het grootst. Dat is te wijten aan reizigers die besmet zijn geraakt in met name Oekraïne, Israël of Filipijnen en door verdere verspreiding in gemeenschappen waar de vaccinatiegraad tegen mazelen laag is. Dat is onder meer het geval in kringen die op grond van geloof inenting weigeren, zoals orthodoxe joden.

In de VS geldt mazelen sinds 2000 als uitgebannen, maar elk jaar worden wel incidentele gevallen gemeld. De grootste uitbraak was in 2014 (667), toen vooral onder streng religieuze Amish in Ohio, maar dat record lijkt nu gebroken te gaan worden.

Ook elders neemt de bezorgdheid over mazelen toe. De Wereldgezondheidsorganisatie meldde dat volgens de voorlopige cijfers in het eerste kwartaal van 2019 liefst 112.163 mensen de zeer besmettelijke ziekte hebben opgelopen. Dat is een verviervoudiging in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Opmerkelijk zijn de toenemende uitbraken in landen waar de meeste kinderen wel worden gevaccineerd, met naast de VS onder andere Israël, Thailand en Tunesië. Ook Nederland werd onlangs opgeschrikt door mazelen.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace