Buitenland

29 doden, 27 gewonden bij buscrash Madeira

17-04-2019 20:54

Screenshot video SIC Notícias.

Bij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 29 doden en 27 gewonden gevallen. De bus raakte in een bocht op een helling van de weg en is over de kop geslagen en op een huis terechtgekomen. De omgekomen slachtoffers zijn naar het lijkt vooral Duitsers. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uit Portugal vernomen dat er voor zover bekend geen Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Volgens Portugese media zaten er 55 voornamelijk Duitse toeristen in de bus. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De Portugese gids en chauffeur hebben het ongeluk overleefd en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa, en de vertegenwoordiger van Portugal op Madeira, Ireneu Barreto. hebben naar eigen zeggen hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en aan de Duitse president en de Duitse ambassadeur.

De touringcar raakte van de weg in Caniço, in het zuidoosten van het eiland dat circa 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt. De officiële oorzaak is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat de buschauffeur de macht over het stuur verloor.

De bus was van Hotel Quinta Splendida op weg naar de eilandhoofdstad Funchal. Het ongeluk is volgens de lokale media het ernstigste busongeluk op het eiland sinds 2005. Toen kantelde een toeristenbus en vielen vijf doden en drie gewonden.

Update: lokale autoriteiten bevestigen 28 doden.

Update: er zouden 11 mannen en 17 vrouwen om het leven zijn gekomen.

Update: Negen doden inmiddels bevestigd.

Update: Volgens La Razon gaat het inmiddels om 28 doden.

Update: dodental naar boven bijgesteld tot ‘meer dan 20 doden’.

Update: onder de dodelijke slachtoffers vooral veel Duitse toeristen.

Update: volgens lokale media zijn er tenminste negen passagiers omgekomen

Een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira is op een helling van de weg geraakt en op een huis terechtgekomen. Daarbij zijn volgens Portugese media meer dan twintig doden gevallen. Volgens de eerste berichten zaten er 55 voornamelijk Duitse toeristen, een gids en een chauffeur in de bus.

De bus raakte door nog onbekende oorzaak in een bocht van de weg in Caniço, in het zuidoosten van het eiland dat circa 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt.

Anp





Screenshots: video SIC Notícias.