Doneer aan TPO
 

Kliniek waar Michael Panhuis verbleef stuurt opnieuw ten onrechte patiënten met verlof

Vrijheden evenals bij moordenaar Anne Faber niet getoetst

Door: , 20:34, 17 april 2019
Exterieur van de forensisch psychiatrische kliniek FPA Utrecht (voorheen Altrecht Aventurijn) waar Michael P. in een forensisch psychiatrische afdeling zat. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Vrijheden evenals bij moordenaar Anne Faber niet getoetst

De forensisch psychiatrische kliniek Roosenburg in Den Dolder, de kliniek waar de moordenaar van Anne Faber verbleef, heeft opnieuw ten onrechte patiënten met verlof gestuurd. Dat blijkt uit interne notulen uit maart 2019 die in het bezit zijn van het AD. Het gaat om personen die niet vanwege een misdrijf in de kliniek verblijven.

Lees ook – Dossier Michael Panhuis; de moordenaar van Anne Faber

Het betreft notulen van een veiligheidsoverleg van begin maart 2019, waarin een aantal VIM’s wordt besproken, VIM staat voor Veiligheid Incident Melding. Daaruit valt op te maken dat verschillende patiënten met verlof zijn geweest terwijl ze geen vrijheden hadden. ”Eenmaal is een rapportage van een behandelaar verkeerd geïnterpreteerd, en is er geconcludeerd dat er vrijheden waren. De anderen keer waren vrijheden ingetrokken […] en zijn ze teruggeven zonder akkoord van behandelaar.”

Onlangs bleek uit vernietigende inspectierapporten dat Michael Panhuis, de moordenaar van Anne Faber, ook vrijheden kreeg zonder dat deze waren getoetst. Ook bleek dat hij totaal niet toe was aan deze vrijheden.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace