Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Roborob

18-04-2019 09:01

Naar Buiten - Inrichten

Beste Roborob,

Ze moeten even een foutje in je herstellen.

Blijkbaar hadden je software-developers niet door dat 1 april-grappen alleen op 1 april moeten worden gemaakt.

Gisteren was er weer zo’n oprisping.

Eerst die grap dat jullie van D66 een Europese FBI willen: een politiedienst die in heel Europa kan verhoren, huizen kan doorzoeken en arrestaties kan doen. Een beetje zoals die knokploegen van Macron zeker?

En ’s avonds presenteerden jullie Sophie in ’t Veld als de toekomstige potentiële leider van de liberale fractie in het Europees Parlement. Dus na de zakkenvullende Joseph Goebbels-kloon Guy Verhofstadt (bewijsstuk 1) zouden D66 en de VVD (!) in het Europees Parlement onder leiding van de grootste hypocriet binnen uw partij (bewijsstuk 2) moeten gaan ja-knikken tegen koning Frans Timmermans de Eerste? En waarom? “Wij vinden het hoog tijd voor een vrouw.”

Het ontbrak er nog maar aan dat jouw Tweede Kamerlid Kees Verhoeven voorstelde om de totaalwappie Gretha Thunberg (bewijsstuk 3) als stagiare binnen te halen, omdat dat zo’n “inspirerende persoonlijkheid” is, “een voorbeeld voor ons allen”. Terwijl-ie eigenlijk gewoon toe is aan vers stagiairevlees (bewijsstuk 4).

Eerlijk gezegd vond ik maar één grap van D66 deze maand geslaagd.

Je was met een cameraman naar een ouder echtpaar geweest dat een huis had gebouwd van tempex, piepschuim. En je twitterde: “Met ‘legoblokken’ bouwden Heikki (LOL, JD.) & Angela (ROFLOL, JD.) hun prachtige, duurzame huis. Makkelijker dan een IKEA bouwpakket. Het is er altijd lekker warm. De energiekosten zijn maar 80 euro per jaar.”

Waarom ik LOL’de? Omdat de voornaam ‘Heikki’ in Nederland volgens het gerenommeerde Meertens Instituut maar 19 keer voorkomt (bewijsstuk 5). En uitgerekend zo’n naam gaven jullie de acteur in het filmpje.

En waarom ik ROFLOL’de? Vanwege de voornaam ‘Angela’ natuurlijk!

Ik ken ook een Angela die in de weer is met Legoblokken.

Met Legoblokken biedt Angela enig gevoel van veiligheid aan bezoekers van drukke plaatsen en joodse instellingen op ons voorheen prachtige, veilige continent. Makkelijker dan goede grenscontroles. Het is gouden handel voor de betonindustrie. En heeft niets te maken met de islam.

Wereldgrap van je!

Al denk ik toch: doe het voortaan gewoon op 1 april zelf.

Voor de zekerheid.

Geef je het even door aan je developers?

En doe meteen de groeten aan de omkoopneukhuteigenaar. Moet zwaar zijn, op die leeftijd nog een keer vader worden (bewijsstuk 6).

Nou,  groetjes!

JanD

PS. Wist je dat je al voor 3,3 cent per dag ‘lid’ van J62 kunt worden?