Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

28-04-2019 09:01

Elektronica Deals 2019
Beste Thierry,

Dit is een stukje van mijn land en dit zijn onze drie nieuwe beesten, Silverio, Ramos en Chico:

 

Jaloers op?

Mooi, ik ook niet op jou.

Hebben we dat waanidee, waar sommige Baudetiers mee komen elke keer als ik maar een snippertje kritiek op jou of je partij durf te hebben, van tafel.

Wat dat betreft zijn het net de rapper Boef-dwepers; telkens als ik iets schrijf over dat geestelijk gehandicapte draaideurcrimineeltje komen die -doorgaans in krakkemikkig Nederlands- met mijn vermeende jaloezie op zijn bankrekening op de proppen.

Goed, terzake dan.

De peiling van Maurice de Hond van vandaag valt mee.

Die bitchfight tussen Henk Otten en jou kost je maar twee zeteltjes en ze gaan niet eens naar de VVD, maar naar de PVV en de PvdA.

Van een implosie, zoals de Wagendorpjes, de Sitalsingkjes, de Nijenhuisjes en de Tom-Jan Dingesjes hoopvol voorspelden, is dus bepaald geen sprake.

Sterker: die twee zeteltjes ga je makkelijk weer terug winnen – en nog met bonus ook.

Als sympathisant van iedereen die de praktijken van de zittende politieke elite blootlegt, dus ook van jouw partij, heb ik wel twee verzoeken aan je.

Het eerste betreft de partijkas.

Het is een beetje ondergesneeuwd in het echte gedoe, maar ik las dat het verblijf van je collega Hiddema in een zogenaamd zorghotel na diens heupoperatie door Forum voor Democratie is betaald. Daar is noch het belastinggeld dat je partij ontvangt, noch het ledengeld voor bedoeld, Thierry. Dat deugt dus niet. VVD’ers, die doen zulke dingen. Maar dat was toch juist dat kartel waartegen je je zo verzette? Misschien kun je er beter via het politieke handwerk voor gaan zorgen dat de zorg voor iederéén weer goed geregeld wordt, net als vroeger?

Het tweede betreft je taalgebruik.

Doe mij een lol en ga voortaan normaal praten.

Ik word echt onpasselijk van al die lui met je partijlogo in hun profielfoto die geen donder begrijpen van wat je allemaal loopt te lullen, maar bereid zijn het met hun leven te verdedigen omdat het nu eenmaal uit jouw mond komt.

En zet -mede in dat kader- Annabel Nanninga op 3 en Wierd Duk op 4 bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Ook heel intelligente lui, maar het komt bij hen allemaal een stuk normaler hun strot uit.

Dan ligt de wereld pas écht voor je open.

Als de AIVD tenminste goed mag blijven opletten van het partijkartel…

Groet,

JanD

PS. Vanavond komt (eindelijk!) me nieuwe nieuwsbrief uit. Meld je snel aan!