Hakim (19) en Jamil L. (21) veroordeeld tot lage celstraf voor ziek kopschopgeweld te Blerick

30-04-2019 16:56

Twee broers Hakim en Jamil L. (in veel msm expliciet zonder voornaam of initialen genoemd, zelfs geen signalement in het officiële politiebericht destijds, maar gelukkig doet De Limburger wél gewoon aan het benoemen van feiten) van 19 en 21 jaar zijn veroordeeld tot vier en vierenhalf jaar celstraf, omdat zij tijdens een verkeersruzie iemand zo zwaar mishandelden dat de rechtbank in Roermond dit ziet als een poging tot doodslag. Het slachtoffer was een voorbijrijdende fietser die de 19-jarige verdachte erop aansprak toen die een andere man en een vrouw mishandelde tijdens een ruzie in het verkeer, op 23 mei vorig jaar.

Het zware geweld vond plaats op de openbare weg te Blerick in Limburg. Opvallend is dat Blerick al lange tijd wordt overspoeld door een tsunami van ernstig geweld.

Het geweld keerde zich daarop tegen de fietser, die volledig in elkaar werd geslagen en getrapt. Volgens de rechtbank zijn de broers, samen met een derde onbekend gebleven jongeman, als beesten tekeer gegaan. Daarbij trapten ze tegen het hoofd van hun slachtoffer zoals bij een voetbal. Het slachtoffer liep onder meer drie breuken in zijn gezicht op.

Volgens het online main stream medium 1Limburg hebben de twee broers Hakim en Jamil niet alleen geen voornamen, maar is het zware geweld weinig meer dan ‘een man bont en blauw geslagen‘. (Drie(!) breuken in het gezicht, ‘breuk in de zijwand van de linker bovenkaakholte, breuk in de zijwand van de rechter bovenkaakholte, breuk in de bodem van de oogkas rechts, nekhernia’: ‘bont en blauw geslagen’, aldus een medium waar ze 83,6 fulltime medewerkers in dienst hebben dankzij eindeloze subsidies.)

De jongste broer kreeg 4,5 jaar cel opgelegd, ook voor de mishandeling van de andere man en vrouw. De straf voor zijn oudere broer is iets lager. Hij kreeg vier jaar voor het geweld tegen de fietser en omdat hij een politieagent in zijn arm beet toen die hem een dag later wilde aanhouden.

De verdachten moeten hun slachtoffers ook een schadevergoeding betalen.

(Anp/TPO)

Omdat we van het ANP en veel overige msm, op De Limburger na, kennelijk helemaal niets mogen weten over de etnische afkomst van de daders (normaal worden gewoon voornaam en eerste letter achternaam genoemd, soms alleen voorletter en eerste letter achternaam als het om allochtone verdachten of daders gaat, geen grap, zo werkt dit echt in Nederland, dat land bomvol ‘gewetensvolle media’) is het goed even verder te lezen wat getuigen en slachtoffers ondermeer verklaren over deze ‘mannen’/’broers’:

“Ik zag dat de auto vervolgens achter ons stopte. Ik zag dat de bestuurder, de bijrijder en de man die achter de bestuurder zat uit de zwarte auto stapten en dat alle drie de personen onze richting op kwamen lopen. De derde persoon kwam nagenoeg gelijk mijn richting op gelopen. Deze persoon had lange krullende haren.

Ik zag dat een zwarte Alfa Romeo achter mij stopte. Mijn vrouw stapte uit, omdat ze de inzittenden van die auto wilde aanspreken op hun gedrag. Ik zag dat er drie mannen uit de Alfa Romeo ‘vlogen’ en niet op een normale rustige manier uitstapten.

Vervolgens zag en hoorde ik dat er aan de buitenzijde van mijn auto aan de bestuurderszijde ook een man stond die uit de Alfa Romeo was gestapt. Ik zag dat in de middenberm van de Eindhovenseweg een fiets lag. Ik zag dat er een blanke man naast stond. Ik zag dat er twee mannen uit de zwarte Alfa Romeo omheen stonden en hem sloegen en schopten. Vervolgens viel de man op de grond en ik hoorde hem kreunen. Ik zag dat de derde man zich voegde bij zijn ‘vrienden’ en de blanke man ook begon te slaan en te schoppen. Ik zag dat alle drie de mannen de blanke man sloegen en schopten. Ik heb ze alle drie zien schoppen en ik heb ook gezien dat de fietser werd geraakt. Ze raakten hem overal waar ze hem maar konden raken. Ik kon zien dat er doelbewust op zijn hoofd werd geschopt door alle drie de personen.

Ze gingen echt als wilde beesten tekeer.

Een van de personen uit de auto voor mij had fijn krullend haar tot op de schouder, een ‘Ali B-kapsel’. Zijn hele attitude straalde agressie uit.

De persoon met het Ali B-kapsel vloog gelijk zonder pardon op die vrouw af.

Op het moment dat de persoon met het Ali B-kapsel door had dat de fietser zich met de situatie ging bemoeien, vloog deze regelrecht op hem af. Hij kreeg meerdere klappen op zijn gezicht met de vuist.

Er werd hard getrapt op voornamelijk het hoofd en op de zijkant van het lichaam.

Vanaf dat moment richtten alle drie de jongens zich op de fietser. Vooral de jongen met het Ali B-kapsel schopte naar het hoofd van de fietser. Het was net alsof hij tegen een voetbal aan het schoppen was. Ik zag ze alle drie schoppen.”

Kennelijk viel een van deze ‘mannen/broers’ nogal op door zijn Ali B-kapsel. Maar gek genoeg wordt van geen van de verdachten een huidskleur beschreven. Dat is op zich niet bijzonder, ware het niet dat één van de slachtoffers wél telkens wordt omschreven als witte ‘blanke’ man. Dat viel de getuigen blijkbaar erg op, die ‘blanke’ huidskleur.

Maar verder is Nederland een heel gaaf land, vooral veilig ook (zolang je een helm draagt), goed georganiseerd, daalt de misdaad enorm en staan de cellen leeg. De rest is alleen maar populisme en de schuld van ‘extreem-rechts’.

Dat u daar nog maar even aan moge denken de volgende keer als er weer verkiezingen zijn.