Opinie

U zond in: ‘Francisco van Jole heeft polemiek naar uiterst gevaarlijke fase getild’

07-05-2019 15:58

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

“Geachte,

Daags na 4 en 5 mei heb ik met ontsteltenis kennis genomen van dit artikel van Francisco van Jole op Joop.nl:

Niet linkse mensen worden hier op basis van IQ (een grotendeels genetische persoonlijkheidsfactor) weggezet als intellectueel minderwaardig.

Hij schrijft in lijn met de koppeling tussen niet-links zijn en genetisch minderwaardig zijn:

“Na afloop sloeg Özdil toe, nam de zichtbaar verblufte Lukassen in een stevige houdgreep en ging breedlachend met hem op de foto. Je hoeft geen wetenschappelijk onderzoek naar de erfelijkheidsproblematiek binnen de Urkse gemeenschap te hebben gedaan om te zien wie de slimste van de twee is.”

Van Jole heeft de polemiek in Nederland naar een volgende bedenkelijke en uiterst gevaarlijke fase getild. We zijn nu kennelijk aangenomen bij de fase dat de niet-linkse en niet-grachtengordel /-elitemens verontmenselijkt wordt. Een uiterst kwalijke ontwikkeling.

Mvgr,

Naam bij redactie bekend.”

Geachte inzender,

Wij vermoeden dat deze agressieve en volledig genadeloze ontmenselijking van personen ‘met de verkeerde mening’ onderdeel is van de nieuwe ‘inclusieve’ en ‘tolerante’ koers van BNNVARA. Onlangs liet de nieuwe mediadirecteur van BNNVARA (dezelfde die ook graag een veel hoger salaris voor Matthijs van Nieuwkerk wil) immers weten:

“Wij hebben een bepaald idee van hoe de samenleving eruit moet zien: inclusief, duurzaam, open, tolerant en rechtvaardig. Het gaat over verschillen overbruggen en begrip kweken.”

De BNNVARA-website Joop.nl (mede gefinancierd door Nederlandse belastingbetalers), een onderdeel van de online NPO-omgeving, past wat dat betreft dan ook zeer goed bij deze ‘nieuwe’ missie van BNNVARA.

Haatzaaicolumns als deze van Francisco van Jole (overigens een bevestigde #Metoo-pleger, wat kennelijk geen enkel probleem is voor de ‘inclusieve’ ledenomroep BNNVARA) zijn uiteraard precies wat je van ‘verschillen overbruggen’ en ‘begrip kweken’ in de praktijk mag verwachten.

Als er iets is wat de afgelopen meer dan honderd(!) jaar aan ‘tolerante progressiviteit’ heeft aangetoond dan is het wel de obsessieve liefde voor haat, laster, geweld, vernietiging, intimidatie, genadeloosheid, vernedering, machtswellust en, vooral dat, onderdrukking van al dat onwelgevallig is.

Dat u en wij daaraan verplicht moeten meebetalen is natuurlijk ruim voorbij schandalig en welhaast crimineel te noemen, maar helaas, ook dat past volledig in het profiel van ‘sociaal’, ‘tolerant’ en het klassieke idee van solidariteit: de ander mag voor de kosten opdraaien.

Uw lidmaatschap op BNNVARA kunt u hier opzeggen. Wij raden iedereen met een écht sociaal hart met klem aan dit ook te doen.

Uw klachten over het openlijk haatzaaien via een kanaal van de NPO kunt u kwijt bij de NPO-Ombudsman.