Politiek

Wachtgeldwatch – Rik Grashoff (GroenLinks) die loog over geheime liefdesrelatie met partijvoorzitter bestuurder in Brabant

08-05-2019 19:32

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff en oud-partijvoorzitter Marjolijn Meijer. ANP

Het gevallen GroenLinks Kamerlid Rik Grashoff wordt bestuurder in Brabant. Hij gaat onderdeel uitmaken van het nieuwe provinciebestuur in Brabant bestaande uit VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA. Dat meldt het Brabants Dagblad woensdag.

Grashoff en toenmalig partijvoorzitter Marjolijn Meijer stapten vorige zomer op omdat ze gelogen hadden tegen de partijleiding over een geheime liefdesrelatie.

Meijer en Grashoff biechtten destijds op dat ze een relatie hadden. Het leek toen bij een uitbrander te blijven, ook al lag de liefdesverhouding de partij zwaar op de maag omdat Meijer onder meer functioneringsgesprekken met Kamerleden en dus ook met Grashoff moest voeren. Toen de voorzitter die taak neerlegde leek de kou uit de lucht.

Later bleek dat Meijer en Grashoff al voor de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar samen waren. Dat leidde tot de ultieme vertrouwensbreuk.

Grashoff deed een beroep op het wachtgeld waar vertrokken Kamerleden recht op hebben, ook al weet hij zijn vertrek aan eigen fouten. Hij moet ‘wel ergens van leven’ maar zei dat ‘zo kort mogelijk’ op wachtgeld te willen doen.