Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan toekomstig president Timmermans

09-05-2019 09:01

Moederdag 2019

Meneer Timmermans,

Met grote bewondering én verbazing heb ik zitten kijken naar dat filmpje van de SP waarin u gepersifleerd werd.

Gezien?

https://www.youtube.com/watch?v=lBkOKd1MbGY

Eerst even over die bewondering.

Elke zin die je hoort, is raak.

“Wil één Europeese superstaat, een groot en machtig Brussel dat heerst over heel Europa.”

Klopt, dat is precies wat u wilt. Nou ja, inclusief Turkije dan, dus met een stukje Azië.

“Waarom zou je die boerenpummels zelf laten beslissen? Ook als de Fransen en de Nederlanders zijn Europese grondwet afwijzen, vindt hij, met zijn maatjes in Brussel, steeds weer een manier om die er alsnog door te duwen. Andere kaft. Andere naam. Dezelfde inhoud.”

Klopt, dat is precies wat u deed met de Europese grondwet. En om te voorkomen dat die boerenpummels, die stomme kiezers, het nog een keer zouden doen, werd het referendum de nek omgedraaid.

“Wij in Brussel weten wat het beste voor ze is. Er is maar één route. Meer, groter en alles naar Brussel. Boerenpummels met hun kleinburgerlijke eisen. Meer pensioen, goeie zorg, we willen allemaal weleens wat.”

Klopt, dat is precies hoe u er in zit. Nog lang niet alle Nederlanders hebben het door, maar de pensioenpotten die zij hebben opgebouwd, zijn door Rutte 2, het kabinet van VVD en PvdA waarvan u deel uitmaakte, op een achternamiddag aan Brussel cadeau gedaan.

“Het volk moet opgevoed worden. Gecorrigeerd. Als het moet, haalt-ie er zelfs de oorlog bij.”

Klopt, dat is precies wat u probeert te doen. Door die met miljardenboetes afgedwongen censuur door social media-bedrijven als Twitter en Facebook. En door mensen die zich oprecht zorgen maken om de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen en die uw droom van het Groot Europeesche Rijk niet delen, als de nieuwe fascisten neer te zetten. In gedachten tekent u op iedereen die niet mee marcheert, van Salvini tot Baudet, een bloksnorretje.

“Hij en zijn maatjes cashen 30.000 euro per maand.”

Klopt, dat is precies wat u krijgt. Al doen ze u daarmee wel wat tekort, want dan vergeten ze alle onkostenvergoedingen nog die in Brussel belastingvrij worden afgetikt.

“Hij wil meer. Meer! Want hij doet het niet voor de kruimels. Hij wil Nederland opslokken.”

Klopt, dat is precies wat u wilt. Het beetje soevereiniteit dat ons land nog heeft, moet verdwijnen.

Kortom: applaus voor de SP, dat zo helder uitlegt wat mensen te wachten staat die op 23 mei op u en de PvdA stemmen voor het Europees Parlement (waar u trouwens helemaal niet in wilt; veel te min, u wilt alleen maar ‘president’ worden, opvolger van de dronkenlap Jean-Claude Juncker).

Maar ik had niet alleen bewondering.

Er was ook verbazing.

Toen u in dat filmpje door uw chauffeur thuis werd afgezet bij uw villa, was het eerste wat u deed toen u binnenkwam uw broek uittrekken. En vervolgens liep u de hele tijd rond in uw onderbroek.

Why?

Wat weet de SP van u dat wij niet weten?

Kunt u dan makkelijker bij het kleine Frenske als u onderweg in huis een spiegel tegenkomt ofzo?

Groet,

JanD

UPDATE Oeps! Dilan van de Smaakpolizei vindt het geen leuk filmpje. Terwijl het ook geen grap was, maar eerder een mini-documentaire.