Binnenland

Immer falend OM faalt wéér: opnieuw ‘per ongeluk’ foto kroongetuige verspreid

09-05-2019 17:55

Het OM is opnieuw in verlegenheid gebracht door het ””per ongeluk”” verspreiden van een foto van een kroongetuige die belastende verklaringen heeft afgelegd over de georganiseerde misdaad. Ditmaal gaat het om een foto van kroongetuige Tony de G. die getuigt tegen motorclub Caloh Wagoh, meldt het AD.

Eerder verspreidde het OM ””per ongeluk”” foto’s van kroongetuige Nabil B.

Kroongetuige Tony de G. (34) speelt een cruciale rol in een omvangrijke strafzaak tegen de georganiseerde misdaad. De G. wordt zelf verdacht van het liquideren van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels, die in juli 2017 werd doodgeschoten op het parkeerterrein bij station Breukelen, en zat in die zaak al geruime tijd in voorlopige hechtenis.

Anp

De Yelle-machine legt uit:

“Dat het OM nu opnieuw –deze week nog- een foto van deze bedreigde kroongetuige heeft verspreid in dossiers is een pijnlijke zaak, omdat deze kroongetuigen in een zeer zwaar beschermingsprogramma zijn opgenomen. In april bleek bovendien dat het OM in een andere zaak óók een foto van kroongetuige Nabil B. had gedeeld. Deze foto van Nabil B., die 40 verklaringen heeft afgelegd over de organisatie van Taghi, kwam ook per ongeluk terecht in de dossiers die werden verstrekt aan advocaten”