Binnenland

Verdachte hondenuitlaters-seriemoordenaar ‘deed recent zelfmoordpoging’

09-05-2019 21:18

Thijs H. de 27-jarige man die wordt verdacht van het doodsteken van drie slachtoffers kampte al enige tijd met grote geestelijke problemen. Recent heeft hij ook een zelfmoordpoging gedaan. Zijn familie vreesde dat het opsporingsbericht dat de politie woensdag verspreidde zou zorgen voor een nieuwe poging. Dat meldt AD.nl op basis van goed ingevoerde bronnen.

H. zou in een sociaal isolement terecht zijn gekomen en met een psycholoog hebben gesproken, aldus het AD. Het OM bevestigt dat hij in behandeling was bij een ggz-instelling in Maastricht. Ook zou hij antidepressiva slikken om zijn gemoedstoestand te verbeteren. Mensen dicht bij de familie van H. vrezen dat juist deze medicijnen ertoe hebben bijgedragen dat H. drie mensen heeft doodgestoken. Zij denken dat hij door de pillen juist in een psychose is geraakt.

Thijs H. werd woensdagavond door de politie opgepakt nadat zijn naam en foto’s werden vrijgegeven en hij op de nationale opsporingslijst was geplaatst. Hij wordt verdacht van het doodsteken van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en het doden van een vrouw van 63 en een 68-jarige man op de Brunssummerheide, bij Heerlen.

Anp