Regio

Verdachte seriemoord op hondenuitlaters ontsnapte uit gesloten afdeling Mondriaan Maastricht

10-05-2019 19:55

De van drie moorden verdachte Thijs H. ontsnapte woensdagochtend van een gesloten afdeling van Mondriaan in Maastricht. Hij profiteerde van de chaos door een steekincident eerder die ochtend, stelt Dagblad de Limburger.

Lees ook – Verdachte seriemoord op hondenuitlaters niet betrokken bij steekpartij in kliniek waar hij werd behandeld

H. had zich de avond daarvoor zelf bij de instelling gemeld en werd opgenomen op de gesloten afdeling, aldus De Limburger.

H. zat volgens de krant de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling als de 51-jarige psychiatrische patiënt die woensdagochtend vijf mensen verwondde.

De consternatie was groot bij Mondriaan na het steekincident, dat iets voor 06.00 uur woensdag plaatsvond: twee medewerkers, een cliënt en de verdachte moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tot overmaat van ramp bleek H. daarna verdwenen.

Onduidelijk is of H. bij Mondriaan iets heeft verteld over zijn betrokkenheid bij de drie moorden. Voor opname in de gesloten afdeling is een bevel van de burgemeester nodig. Of dat bevel is gegeven, wilden OM en gemeente vrijdag niet zeggen. Woensdagavond laat is hij op de openbare weg ergens in Margraten aangehouden.

ANP