Politiek

RVD gaat Noord-Korea op TPO, want zomaar video met Koningin Maxima op TPO, mag niet hè?

14-05-2019 20:10

Mail van de Rijksvoorlichtingsdienst:

“Geachte heer Paternotte,

Op dinsdag 14 mei zijn via TPO.nl beeld (sic!) verspreid van H.M. Koningin Máxima die zijn gemaakt tijdens een besloten feest op een besloten locatie.

Leden van het Koninklijk huis hebben net als ieder ander het recht om zich onbespied te wanen in hun privéleven. Doordat The Post Online deze beelden heeft helpen verspreiden heeft het programma (sic!) inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het Koninklijk Paar.

De RVD hecht aan een goede relatie met de media, die is gestoeld op wederzijds vertrouwen, mede met het oog op de door de Koning en zijn gezin gegeven medewerking aan privéfotosessies voor de media. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen. Als u vooraf contact had opgenomen en om advies had gevraagd of publicatie van de door u verspreide videobeelden van het besloten feest zouden kunnen stuiten op bezwaren, dan hadden wij u negatief kunnen adviseren. U heeft er echter voor gekozen om die vraag ten aanzien van deze specifieke beelden niet te stellen en bent vervolgens wel tot publicatie overgegaan.

Graag breng ik u in herinnering dat de rechter meerdere malen geoordeeld heeft dat publicatie van beelden die slechts dienen ter bevrediging van de nieuwsgierigheid van het publiek en verder niet bijdragen aan een debat van algemeen belang, in beginsel niet gerechtvaardigd is. Het is onze overtuiging dat het ongevraagd publiceren van beelden van een Lid van het Koninklijk Huis tijdens een besloten feest op geen enkele wijze bijdraagt aan een publiek debat van algemeen belang. U heeft daarom naar onze mening inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van Leden van het Koninklijk Huis.

Bij deze verzoek ik u om (de link naar) de beelden van uw kanaal te verwijderen en vraag ik u om een bevestiging daarvan.

Met dank en vriendelijke groet,

Edith van Gemert
Ministerie van Algemene Zaken
Rijksvoorlichtingsdienst
Hoofd Communicatie Koninklijk Huis”

Reactie TPO:

LOL.

Ga lekker naar Noord-Korea. Of Iran. Ofzo. Wij bepalen in dit vrije land zelf wel wat we wanneer en waarom plaatsen, niet een of andere laffe lakei van een outdated feodale tandeloze tijger. We zijn de EO/NOS/ANP niet.

Ziet u ons soms elke winter in Lech staan tussen zo’n klef en laf clubje ‘fotografen’ dat jaar, in jaar uit dezelfde skijacks met een plastic houweel in hun aars* staat te fotograferen? Nou? Nee hè?

Vorstenhuis = ook ons vorstenhuis, openbare weg = ook onze openbare weg. Beiden van ons belastinggeld, dus dat komt mooi uit.

Hermelijnen groetjes,

Uw TPO.

Het gaat dus om deze video (gaarne niet naar kijken, afgesproken? Afgesproken!):

* = Koningin Máxima met een plastic houweel in haar kont tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech. ANP ROYAL IMAGES PATRICK VAN KATWIJK