Doneer aan TPO
 

Wederom rotzooi bij Forum voor Democratie – Noord-Hollands Statenlid Robert Baljeu uit fractie gezet

Weigert zetel op te geven

Door: , 23:01, 14 mei 2019
Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet in de Tweede Kamer. ANP

Weigert zetel op te geven

Het conflict binnen de top van Forum voor Democratie (FvD) lijkt een nieuw slachtoffer te hebben gemaakt. Het Noord-Hollandse Statenlid Robert Baljeu is dinsdag uit de fractie gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Provinciale Staten van Noord-Holland aan NRC Handelsblad.

Baljeu, die voor FvD ook kandidaat-Eerste Kamerlid is, is gevraagd zijn zetel ter beschikking te stellen, maar weigert dat. Hij was dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie, net zomin als de fractievoorzitter in Noord-Holland, Johan Dessing.

De vertrouwensbreuk zou te maken hebben met het conflict in de top van de partij tussen partijleider Thierry Baudet en Henk Otten. De voormalige tweede man en oud-penningmeester van de partij werd door Baudet onder druk gezet om uit het partijbestuur te stappen. Begin april wees onderzoek uit dat Otten zonder overleg een betaling van ruim 30.000 euro aan zichzelf had gedaan.

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace