Binnenland

Zamir M. beschuldigd van slachting Laura, zegt dat zij zichzelf verwondde

14-05-2019 11:10

Zamir M., verdacht van de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman, heeft verklaard dat hij “volkomen door het lint” is gegaan tijdens de confrontatie met Korsman op 11 juli, in haar woning. Korsman zou hem met een mes hebben bedreigd, waarna M. (32) “verwoestend” zou hebben uitgehaald om zich het vege lijf te redden. Zijn verklaring stuit op ongeloof bij de rechtbank in Utrecht, waar M. dinsdag terechtstaat.

Volgens M. is hij tijdens de bewuste nacht, zwaar onder invloed van drugs, de studentenwoning van Korsman aan de Bosboomstraat binnengedrongen. Tijdens een gesprek in haar kamer ontstond ruzie, waarbij Korsman een mes zou hebben getrokken. In de daaropvolgende worsteling zou Korsman zichzelf per ongeluk twee keer hebben gestoken, met een slagaderlijke bloeding tot gevolg. De verklaring van M. lijkt niet te stroken met de resultaten van het sporenonderzoek, stelde de rechtbank vast. Het slachtoffer is met een reeks messteken in bovenlichaam en hals om het leven gebracht.

M., afkomstig uit Nieuwegein, was de ex-vriend van Korsman. Hij zou het einde van de relatie niet hebben kunnen verkroppen. Behalve van moord verdenkt het Openbaar Ministerie hem ook van stalking. M. zou Korsman geruime tijd op allerlei manieren hebben gevolgd en lastiggevallen. Uit het dossier rijst een beeld op van “obsessief gedrag”, aldus een van de rechters. M. had destijds al een contact- en locatieverbod opgelegd gekregen. Korsman had een alarmknop in huis, voor het geval dat M. haar weer zou benaderen.

(ANP)