Doneer aan TPO
 

RvS: verbod ritueel slachten ‘ingrijpende beperking’ op vrijheid godsdienst

Partij voor de Dieren zal wetsvoorstel toch indienen, joden en moslims hebben bezwaar

Door: , 10:56, 16 mei 2019
Marianne Thieme, ANP BART MAAT

Partij voor de Dieren zal wetsvoorstel toch indienen, joden en moslims hebben bezwaar

Volgens de Raad van State is een verbod op ritueel slachten “een ingrijpende beperking” van de vrijheid van godsdienst. Dat staat in een advies over een nieuw wetsvoordeel van de Partij voor de Dieren om onverdoofd slachten te verbieden.

Ondanks dit advies gaat de Partij voor de Dieren het wetsvoorstel donderdag indienen bij de Tweede Kamer. “De vrijheid van godsdienst houdt op waar het lijden van anderen – mens en dier – begint.”, aldus fractievoorzitter Marianne Thieme.

Het is niet de eerste keer dat de partij een poging doet om ritueel slachten te verbieden. In 2012 liep een poging om ritueel slachten te verbieden spaak in de Eerste Kamer omdat het voorstel de vrijheid van godsdienst te veel zou beperken.

Het nieuwe wetsvoorstel kent een overgangstermijn van vijf jaar. In die periode kunnen slachterijen zich aanpassen aan de nieuwe situatie, aldus de Partij voor de Dieren. Vooral in de joodse en moslimgemeenschap bestaat bezwaar tegen een mogelijk verbod.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace