Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

29-05-2019 09:01

Bulk 10-daagse mei

Beste meneer Klaver,

Over ontslagen aanranders bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks die driehonderd meter verderop door een wethouder van GroenLinks weer worden aangenomen horen we u niet.

Maar voor een openbare karaktermoord op uw Kamerlid Zihni Özdil draait u uw hand niet om.

Özdil werd gisteren uit de fractie gesodemieterd, stelde zijn zetel -zeer galant- beschikbaar aan uw partij en stelde een keurige verklaring op over zijn vertrek.

En wat deed u?

U gooide er een mail uit naar alle leden met de volgende tekst: “We hebben lang geprobeerd met Zihni afspraken te maken over het verbeteren van zijn functioneren. Maar hij bleef afspraken keer op keer schenden, schond de onderlinge vertrouwelijkheid en vertoonde ontoelaatbaar gedrag waardoor collega’s zich niet meer veilig voelden. Deze week bleek dat Zihni heimelijk een intern gesprek met een collega heeft opgenomen.”

Die interne collega was u.

Özdil moest op het matje komen omdat hij het volgens veel studenten afschuwelijke leenstelsel getorpedeerd had. Het door uw partij mede bedachte leenstelsel. Dat dwong u er ook als partij afstand van te nemen. Dus toen Özdil bij de Grote Heilige Leider werd geroepen, rook hij onraad en wilde hij stiekem bewijsmateriaal verzamelen.

Verre van chic, daarover geen misverstand.

Dat u hem er om die reden uit wilde gooien, snap ik ook nog.

Maar moet u een Kuzu of Özturk van ‘m maken en ‘m in volle openbaarheid voor de bus gooien, terwijl hij zelf netjes afscheid wilde nemen?

Ú zette dat ventje nog maar goed twee jaar geleden op de lijst.

Hij schreef nota bene, zonder dat zijn naam als auteur op het omslag prijkte, de boeken voor u waarmee u voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 goede sier maakte vanwege uw ‘geweldige’ maatschappijvisie.

De één noemt dat ‘ghostwriting’, de ander ‘kiezersbedrog’.

Als het er echt op aankomt, ben u toch méér dan een door criminelen als Wijnand Duijvendak bedacht marketingproduct.

Dan komt uw ware aard boven en bent u een ordinair straatratje dat bereid is over lijken te gaan.

Ik weet dat er iemand is voor wie dat geen verrassing was.

Die aangerande stagiaire.

Groet,

JanD

Naar Buiten - Genieten