BRIEFJE VAN JAN – Aan rapper Boef

04-06-2019 09:01

Vaderdag 2019

Boefje!

Dit is een unieke dag, knul!

Ik ga het voor je opnemen.

Luister, pikkie!

Als je levende katten op de snelweg uit auto’s gooit, zeg ik dat ze je -bij wijze van spreken uiteraard- aan de hoogste boom moeten opknopen.

Als je vrouwen bedreigt en voor hoer uitscheldt, denk ik dat dat wel ter compensatie zal zijn van een ondermaats piemeltje.

Als je weigert je militaire dienstplicht in het Algerijnse leger te vervullen, stel ik vast dat je een laf deserteurtje bent.

Als je loopt je jij’en en jou’en tegen de zoveelste rechter bij wie je je moet melden, roep ik dat het speciaal onderwijs tegenwoordig ook niet meer is wat het vroeger was.

En als je met 165 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurt en daarvan zélf het bewijs op internet zet, geef ik meteen toe dat in jouw geval de schuld niet alleen bij het gebrekkige onderwijs ligt, maar ook bij een aangeboren geestelijke beperking, namelijk een IQ onder de 49.

Kortom, zoals mevrouw Dijkgraaf altijd zegt: “Zak stront, wie heeft jou gescheten?”

Maar vandaag stap ik even heen over wat een misselijkmakend stuk nageboorte ik je vind.

Vandaag ben ik #team Boef.

Dat komt door de voorzitter van de pas opgerichte stichting Music#MeToo.

Dat is de moeder van een meisje dat zou zijn aangerand op een kerstborrel van een Amsterdams vastgoedbedrijf. De directeur zou het meisje twee keer op haar billen hebben geslagen.

En omdat er bij die kerstborrel veel rapmuziek werd gedraaid, wil die moeder van dat meisje jou (en nog wat rapperpooiers als Ali B. van SPEC en Kees de Koning van TopNotch) via de rechter aanpakken.

Die stichting eist meer respect voor vrouwen en meisjes. “Dat is onze opdracht en dat gaan we regelen”, aldus juridisch adviseur Karim Aachboun.

Kansloos verhaal natuurlijk.

Gewoon een stelletje sneuneuzen dat over de rug van een groot artiest als jij (geintje!) publiciteit wil scoren.

Daarom zeg ik vandaag tegen die mevrouw van die stichting en haar juridisch adviseur: laat mijn zwakbegaafde, onopgevoede, laffe mattie met zijn kleine piemeltje met rust.

Handen af van Boef!

Groet,

JanD

PS. Ik heb altijd al een keer heler willen worden. Stuur je matties maar door!