Regio

Horrorverkrachter Gerson F. had ‘veel stress’ dus ‘wilde iemand pijn doen om te kunnen ontladen’

06-06-2019 14:06

De 19-jarige Rotterdammer Gerson F. die ervan wordt verdacht dat hij vorige zomer op straat een 20-jarige vrouw verkrachtte en probeerde te wurgen, zegt dat hij haar niet wilde doden maar alleen veel pijn wilde doen, omdat hij boos was. Hij had veel stress die dag. Iemand pijn doen is een manier voor hem om te ontladen, zei verdachte Gerson F. donderdag tegen de rechtbank in Rotterdam.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Door de wurgpoging was haar keel zo opgezwollen dat ze bijna stikte. Om dat te voorkomen werd in het ziekenhuis een dag lang een buis in haar luchtpijp geplaatst. Door de verkrachting met zijn vingers veroorzaakte hij inwendig een slagaderlijke bloeding. Een spoedoperatie was nodig om alles te hechten. Het slachtoffer, een Indonesische studente die anoniem wil blijven, was niet op de zitting.

F. gaf opnieuw toe dat hij de vrouw iets heeft aangedaan, maar niet precies wist wat hij had gedaan, omdat hij er op dat moment ”niet bij was”. Zulke woedeaanvallen had hij soms ook bij zijn vriendin. Met haar had hij sm-seks, waarbij hij haar ook ‘wurgde’ en bewusteloos sloeg en soms over de afgesproken grenzen ging, zei hij.

De verdachte ontkende dat hij het slachtoffer in de vroege ochtend van 21 juli was gevolgd van het stadscentrum naar woonwijk De Esch. Maar uit de vele camerabeelden die de politie van de route achterhaalde, fietste F. lange tijd wel vlak achter haar aan. Een agent herkende F., waarna hij vier dagen later werd opgepakt.

Het slachtoffer heeft verklaard dat ze met een kettingslot werd gewurgd. F. ontkende dat hij zo’n slot had en zei dat het met zijn uitgetrokken t-shirt moet zijn geweest. De studente vordert 50.000 euro van F. Volgens haar advocate was ze beestachtig toegetakeld en was ze er ook psychisch slecht aan toe. Ze is nog bezig met haar herstel.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt F. ook van een aanranding van een meisje eerder die nacht en diefstal van zeker twee mobiele telefoons. F. ontkende al die andere zaken.

Later donderdag volgt de strafeis.

Anp