PvdA-burgemeester Ridderkerk gooit directie zwembad voor de bus na rellen met ‘jongeren’

01-07-2019 21:01

Burgemeester van Ridderkerk Anny Attema (PvdA) geeft de leiding van zwembad De Fakkel nog één kans om orde op zaken te stellen, na de ontruiming van afgelopen weekeinde. “Het vertrouwen in het management van het zwembad is door de ernstige incidenten ernstig geschaad en daar kunnen we niet verder mee.” Dat zegt ze maandag tegen RTV Rijnmond. De burgemeester verwijt het management onder meer zelf niet aanwezig te zijn in het zwembad en alles over te laten ‘aan slecht toegerust personeel’.

Lees ook – Zoveelste zwembad dicht door vechtpartijen met “””jongeren”””

Twan Teelen, bestuurder van Sport en Welzijn waar ook De Fakkel onder valt, belooft beterschap. “We kunnen het nooit honderd procent voorkomen”, zegt hij over de eis van de burgemeester. Hij suggereert onder meer technische maatregelen en kijken naar andere hekken. Ook wil hij extra medewerkers inzetten en nog eens naar de protocollen kijken. Volgens hem is het probleem niet een personeelstekort. “We hebben zes mensen die toezicht houden en we hebben drie vier vijf of zes beveiligers die voor de orde op de ligweide zorgen. Wij doen ons uiterste best voor een schoon, heel en veilig familiebad.”

Hij noemt het niet alleen een probleem van Ridderkerk, maar noemt als voorbeeld problemen in zwembaden in Düsseldorf, Zeeland en Amersfoort. “We hebben te maken met een andere maatschappij, anders van normen en waarden.”

Attema begon volgens Wikipedia haar carrière in Vlaardingen waar ze in het bestuur zat van een buurthuis. In 1990 werd ze daar gemeenteraadslid en vanaf 1994 was ze PvdA-fractievoorzitter. In 2002 maakte Attema de overstap van gemeenteraadslid naar wethouder en vanaf 2004 was ze tevens locoburgemeester. Na twee termijnen van 4 jaar nam ze in mei 2010 afscheid als wethouder van Vlaardingen. In oktober 2010 werd Attema benoemd tot burgemeester van Ridderkerk.