Politiek

SP Statenlid Andrea Poppe wil Johan Derksen afschieten, onduidelijk of ze het wel/niet terugneemt

09-07-2019 12:12

OPHEF! Het Utrechtse SP Statenlid Andrea Poppe twitterde maandag een oproep om Johan Derksen af te schieten. Dit omdat Johan Derksen een mening heeft over voetbalvrouwen die het SP Statenlid kennelijk niet aanstaat. Op zich valt ‘afschieten’ dan nog wel mee want het had, zoals de geschiedenis leert, evengoed een oproep voor een deportatie naar de goelag met zijn hele familie kunnen zijn.

Hoe dan ook, een ‘sociale’ linkse politicus die openlijk twittert iemand, heel solidair en verbindend, te willen ‘afschieten’, dat betekent uiteraard OPHEF!

Mag niet/mag wel* Twitter is verdeeld, want Johan Derksen is zelf een lelijk paard aldus een deel van Twitter. Maar links-socialistische politici die mensen met andere meningen willen afschieten is wel heel erg ouderwets vindt de andere helft van Twitter.

Twitter zegt 50/50, toch een soort van zilver voor iedereen.

Poppe zelf zegt er, volgens RTV Utrecht, het volgende over:

“Ik heb dat op persoonlijke titel gezegd, het is natuurlijk niet letterlijk, maar figuurlijk bedoeld.”

En ze wil haar woorden ook niet terugnemen:

“Ik doe dit soort dingen niet gauw, maar ik vind dat je deze opmerkingen niet moet maken. Die meid heeft verdomme de gouden handschoen gewonnen op het WK.”

Eind goed, al goed? Neen. Want tegen RTV Utrecht zegt Poppe dan misschien dat ze ‘niets terugneemt’, op haar eigen twitteraccount twittert ze dan weer dat ze het wél terugneemt.

Wat is het nou, Poppe? Neem je het terug ja of nee? Duidelijkheid graag. DUI-DE-LIJK-HEID!

Het lijkt potjandorie wel een politicus die als een blad aan de boom kan omslaan.

Gelukkig hebben we het screenshot nog. Zodat gans het internet voor eeuwig weet hoe sommige socialisten werkelijk tegenover de vrijheid van meningsuiting staan: