Politiek

BRIEFJE VAN KEES – Aan alle rechtse mensen

10-07-2019 09:31

Bouwmarktcampagne 2019

Beste rechtse mensen,

Ik vond van mijn broer Jan vanochtend gelukkig niet zo’n ordinaire mail als gisteren, maar alleen vier korte sms’je. Waar ik overigens geen jota van begreep.

Hij schreef eerst: “Bol -45%”.

Toen: “Bunq +0”.

Daarna: “B’rs +0”.

En tenslotte: “Lekker dan voor mevrouw Dijkgraaf”.

Wat je niet begrijpt, moet je lekker laten gaan, dus ik wil jullie graag eens de softe kant van mijn broer laten zien.

Ik hoor in de kantine van het gemeentehuis waar ik werk weleens van collega’s die zijn stukjes lezen, dat ze hem heel erg rechts vinden.

Maar dat is hij helemaal niet.

Als hij vroeger op televisie beelden zag van kindjes of colour met zo’n Biafra-buikje, zei hij weleens tegen onze moeder: “Wat een geluk dat wij hier wonen hè, mam?”

Hij zegt niet voor niets altijd: “Ik wens jou het dubbele”. Niet alleen tegen van die rare VPRO-mensen die met een slok op zeggen dat hij ‘terminaal’ is, maar ook tegen mensen die hem alle geluk, gezondheid en rijkdom van de wereld wensen.

Hij is zelfs een beetje een zacht ei. We zitten op dit moment in Zuid-West Friesland weer in de beginfase van een muizenplaag, maar als hij naar Lemmer rijdt om wat boeken op de post te gooien, zie je hem slalommend over de Straatweg gaan om de overstekende muizen te ontwijken.

Ik weet dan ook zeker dat als mijn broer tijdens zijn kanotocht om Denemarken op een strand een jochie van 2 ziet liggen met zijn hoofd in het water, dat-ie gaat kijken of ‘m niks mankeert en indien nodig het leven van het ventje redt.

En ik weet zeker dat als hij een paar honderd meter uit de kust een paar mensen in een zinkend bootje ziet zwaaien, hij ze te hulp schiet. Hij zal ze één voor één oppikken en weer veilig aan land brengen.

Eigenlijk is het enige verschil tussen mijn broer Jan en de kapitein van de Sea Watch dat mijn broer Jan het land op een paar honderd meter kiest en de kapitein van de Sea Watch het land op een paar honderd kílometer.

Mijn broer Jan gaat rechtsaf, de kapitein van de Sea Watch linksaf.

Mijn broer Jan brengt die mensen terug naar hun familie, die hun cultuur heeft en hun taal spreekt, de kapitein van de Sea Watch levert ze af bij Judith Sargentini, die ze neerplempt bij allemaal vreemden die hun taal niet willen spreken, die Allah helemaal niet de grootste vinden en die vrouwen ook gewoon volwaardige mensen vinden.

Leg mij maar eens uit waarom mijn broer Jan dan de foute van de twee is.

Maar goed, ik ben natuurlijk niet objectief.

Het blijft tenslotte toch je broer.

Groetjes,

Kees

PS. Bij Radio Veronica prees mijn broer Jan zelfs Femke Halsema de hemel nog in. Luister maar!