Politiek Buitenland

Na drie trilaanvallen ontvangt Angela Merkel haar gasten nu zittend

11-07-2019 13:22

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag zittend deelgenomen aan een ceremonie om de premier van Denemarken te verwelkomen. Het was een dag nadat ze zichtbaar had gebeefd toen ze staand de premier van Finland ontving. Het was haar derde aanval van trillingen in drie weken.

De Deense premier Mette Frederiksen zat naast Merkel tijdens de ceremonie op de warme dag in Berlijn. Na de ontmoeting met premier Antti Rinne woensdag, zei Angela Merkel dat het goed ging met haar. Het is niet bekend waaraan de bondskanselier, die al veertien jaar regeert, lijdt.

De 64-jarige kanselier, sinds 2005 in functie, kent geen geschiedenis van ernstige gezondheidsproblemen. Haar kantoor heeft geen uitleg gegeven over de trillingen. Op woensdag gaf ze ook geen details over medisch advies of behandeling die ze kreeg.

Merkel staat bekend om haar werkethiek en heeft de reputatie om andere leiders te overtreffen op EU-toppen, met haar vermogen om zich te concentreren op de details van complexe discussies tot diep in de nacht.

In november 2016, toen ze aankondigde dat ze een vierde termijn als kanselier wilde, zei Merkel: “Het is een beslissing niet alleen voor een verkiezingscampagne, maar voor de komende vier jaar… als de gezondheid het toelaat.”

Video – Angela Merkel krijgt soort trilaanval tijdens ontvangst Oekraïense president

Video – Angela Merkel heeft opnieuw trilaanval

Video – Derde trilaanval Angela Merkel in korte tijd

ANP