Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de politie

21-07-2019 09:31

Solden juli 2019

Beste politie,

Sinds jullie die voorbedrukte aangifteformulieren tegen Geert Wilders hadden klaarliggen en de bureaus extra open stelden om maar zoveel mogelijk moslims en andere vrijheid van meningsuiting-haters de kans te geven te tekenen bij het kruisje, is mijn respect voor jullie compleet weg.

Men moet sowieso wel heel naïef zijn om een organisatie die er een gewoonte van maakt aangiftes te ontmoedigen en te rommelen met taal om misdrijven minder erg te maken dan ze zijn nog te vertrouwen. Maar die door de VVD en de moskee aangestuurde actie tegen Wilders maakte zelfs voor de meest gezagsgetrouwe Nederlanders duidelijk waar jullie staan.

Deze week lieten jullie weer een nieuw staaltje salafismekruiperij zien.

Per 1 augustus wordt het dragen van boerka’s en nikaabs in het openbaar vervoer en in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid verboden.

Diverse overheidsinstanties hebben al aangegeven geen zin of geen tijd te hebben om zich met controle op de naleving van de wet die dat regelt bezig te houden. Ik geloof dat Femke Halsema, aanvoerster van het blanke veertigers- en vijftigersclubje dat Amsterdam naar de kloten aan het helpen is, de eerste was.

Maar het kan erger.

Er is nu ook een overheidsorganisatie die vrouwen in boerka’s en nikaabs gaat faciliteren, zodat ze tóch overheidsgebouwen kunnen betreden in hun salafistische kledij.

Jullie.

De politie.

Want wat schrijven jullie? “Draagt u vanuit geloofsovertuiging gezichtsbedekkende kleding en wilt u als slachtoffer van een misdrijf op een politiebureau aangifte doen, dan zoeken we een alternatief. Zoals aangifte op een andere locatie of in een aparte ruimte op het politiebureau waar de gezichtsbedekkende kleding verwijderd kan worden en u met een vrouwelijke collega kunt spreken.”

Ook wel grappig: als je als gewone burger zo’n salafistenslaaf aantreft in het openbaar vervoer of in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid, moet je vooral níet de politie bellen, maar je melden bij een medewerker van het betreffende bedrijf. En als die weigert in te grijpen, heb je dikke vette pech.

Da’s andere koek dan voorgedrukte aangifteformulieren en extra openingstijden.

Weten jullie wel zeker dat Fatima Elatik niet meer voor jullie werkt?

Groet,

JanD

PS. Ik heb trouwens al sinds 1997 een pleurishekel aan ‘de politie’. Waarom dat is, vertel ik alleen mijn sponsors.