Politiek

Forum voor Democratie: Henk Otten probeerde te frauderen met overheidssubsidie

24-07-2019 20:35

Met updates – Reactie’s van Henk Otten; Dit is smaad, ik blijf senator

Forum voor Democratie verdenkt Henk Otten – voormalig bestuurslid en nu senator van de partij – van fraude met overheidssubsidie. Daarom heeft de partij het ministerie van Binnenlandse Zaken in kennis gesteld van een ‘vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie voor politieke partijen’. Tevens is beslag gelegd op de bankrekening van een toeleverancier die een valse factuur had ingediend. De partij gaat Otten nu royeren.

In een communiqué schrijft de partij:

“De externe accountant heeft geconstateerd dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd in 2018 en dat er geen verantwoording is afgelegd over aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten.”

Om te vervolgen:

“Het onderzoek heeft onder andere aan het licht gebracht dat hij een ongeoorloofde betaling aan een relatie heeft gedaan. Deze is teruggevorderd en inmiddels ook terugbetaald. Daarnaast is een samenspanning aan het licht gekomen met de toeleverancier die de valse factuur indiende. Op basis van het onderzoek heeft het bestuur van FVD besloten de procedure in gang te zetten om het partijlidmaatschap van de voormalig penningmeester op te zeggen. De kascommissie van FVD is op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek.”

Update 20.59 – Henk Otten op Twitter

Update 23.15 – Henk Otten: Ik ben bereid volledig verantwoording af te leggen, ik wel

Lees ook – Thierry Baudet: Ruzie met Henk Otten is voorbij, nu op naar Europese verkiezingen