Buitenland

Nederlandse actrice Imanuelle Grives maand langer vast in Belgische cel

26-07-2019 15:58

Het voorarrest van actrice Imanuelle Grives in verband met vermeende drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland is met een maand verlengd. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen besloten in een zitting achter gesloten deuren, bevestigt het Openbaar Ministerie in Antwerpen.

Briefje van Jan – Aan Imanuelle Grives

De 34-jarige Rotterdamse moet terug naar de gevangenis in Antwerpen. Daar zit ze zit sinds ze zondag werd aangehouden met grote hoeveelheden drugs op zak. Het ging om meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol.

Haar management zegt dat “de uitspraak een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie” is. “Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak.” Grives beraadt zich nu of zij in beroep gaat tegen de beslissing van de raadkamer. Als dat beroep uiterlijk maandag wordt ingediend, dan kan de zaak binnen vijftien dagen worden behandeld.

In de verklaring van het management staat verder dat Grives “begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie. Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.”

Het OM meldt dat het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet. Eerder zei een woordvoerder dat haar verklaring over de voorbereiding op een nieuwe rol “een heel dubbel verhaal” is. “Het blijven strafbare feiten”. In een verklaring van het OM staat dat zij “aangehouden blijft op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”.

ANP