Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ankie Broekers-Knol

31-07-2019 09:31

Beste mevrouw Broekers-Knol,

“Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken, VVD) wil kinderen wier ouders niet goed voor hen kunnen zorgen een tijdelijke verblijfsvergunning kunnen geven op humanitaire gronden. Het gaat dan om minderjarigen (en hun ouders) die in principe geen recht hebben op verblijf in Nederland. Zij zouden dus uitgezet worden als er geen problemen waren in het gezin.”

Aldus de Volkskrant.

Ik las het en ik schudde mijn hoofd.

En daarna vroeg ik me af of u nou een domme koe bent of de voorvrouw van de ‘Welkom, welkom in ons land’-brigade.

Eerst de optie ‘domme koe’.

Als ik de vader was van een gezin dat het luilekkerland aan de Noordzee moest verlaten, zou ik alles aangrijpen om uitzetting naar mijn eigen land te voorkomen. En als ik de mogelijkheden zelf niet zou kunnen verzinnen, zou ik wel een toegewezen advocaat vinden die ze voor me bedacht had.

Stel: een Somalisch gezin bestaat uit een vader, een moeder en zes kinderen. De vader, Michael, kan om de één of andere reden niet goed opschieten met de oudste jongen, Sidney, wat inderdaad een irritant kutkind is.

Michael leest in de Volkskrant (of hoort van zijn advocaat) dat hij en zijn gezin een tijdelijke verblijfsvergunning kunnen krijgen als één van zijn kinderen via de Kinderbescherming langdurig onder toezicht komt van een gezinsvoogd, tijdelijk uit huis wordt geplaatst of zelfs definitief in een pleeggezin woont omdat de ouders uit het ouderlijk gezag zijn ontheven. En die ‘tijdelijke verblijfsvergunning’ geldt zolang het kind niet volwassen is.

Even oplossingsgericht gedacht: Michael hoeft alleen Sidney maar ‘op te offeren’ zodat die in een pleeggezin terecht komt en het gezin hoeft Nederland nooit meer te verlaten.

Nooit meer, inderdaad.

Want Michael kiest tegen de tijd dat Sidney volwassen is en rechten studeert, een nieuw en jonger slachtoffertje uit zijn gezin, waardoor de teller weer opnieuw gaat lopen.

Óf het hele stel mag van ‘Den Haag’ tegen die tijd sowieso permanent blijven, omdat je kinderen die hier zijn geboren en getogen nou eenmaal niet naar een voor hen vreemd land stuurt.

Als u die route niet bedacht heeft, dan bent u dus een ‘domme koe’.

Wat u volgens mij niet bent.

U heeft dit geitenpaadje zelf ook wel zien opdoemen.

En u weet dat het in no time zal worden verbreed tot een zesbaans snelweg met eenrichtingsverkeer naar Gratiswoonboel, Gratiszorgistan en Gratisgeldië.

Dus ik denk dat u het gewoon expres doet.

Het is met asielzaken net zoals met het klimaat.

Als kerk (linkse activisten) en handel (rechtse middenstanders) dezelfde belangen hebben (meer, meer, meer), walsen jullie zonder enige scrupules over de bestaande bevolking heen.

Groet,

JanD

PS. Wilt u vaker een veer van mij in uw derrière vanwege uw sluwheid, dan kunt u mij sponsoren. Heeft u eerder medelijden met mevrouw Dijkgraaf omdat zij met mij moet leven, dan kunt u háár een hart onder de riem storten.

Sale juli 2019