Binnenland

Opgepakte drugsdealer Sziget is topatleet Roelf B.

12-08-2019 11:44

Een van de twee opgepakte drugsdealers in Hongarije, op het populaire muziekfestival Sziget, is de Nederlandse sprinter Roelf B. Dat melden meerdere bronnen uit de atletiekwereld aan de Telegraaf. Op beelden die van de arrestatie inmiddels zijn te zien, herkennen zij de 21-jarige Groninger, samen met een nog onbekende landgenoot die ook is gearresteerd.

B. werd afgelopen week in Hongarije opgepakt met een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en een hoeveelheid marihuana. Hij verkocht de drugs met zijn metgezel vanuit hun tent op het Óbuda-eiland bij Boedapest, waar het evenement wordt gehouden. Ze hadden zelfs prijslijsten bij zich waarop de verschillende soorten drugs werden aangeprijsd. De drugs die in beslag genomen zijn waren alleen al 15.000 euro waard. Ze hadden naar verluidt een kluis bij zich waar ze het geld in bewaarden.

De Nederlanders zijn volgens nieuwssite 444.hu aan hun eigen succes ten onder gegaan. De bewaking vond het verdacht dat er zoveel mensen af en aan liepen in de tent van het tweetal. Het gaat volgens de Hongaarse media ook om de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het muziekfestival. Er zou zeker een kilogram aan pillen in beslag zijn genomen. De advocaten van de Nederlanders zouden hebben verzocht de jongens op borgtocht vrij te laten, maar dat wil de rechter vooralsnog niet.

Vorige maand werd in Duitsland atlete Madiea G. opgepakt wegens drugssmokkel. Ze had 50 kilo aan xtc en crystal meth in de achterbak van haar auto. De pillen hadden een waarde van 2 miljoen euro.