Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

22-08-2019 09:31

Back to school NL

Meneer Rutte,

Ik las gisteren dat jaarlijks minstens 350 zedenzaken blijven liggen door onderbezetting.

En dat verdachten een eventuele rechtszaak vaak kunnen voorkomen door een zogenaamd ‘FOEI-gesprek’.

Ja, een FOEI-gesprek.

Ik citeer uw eigen omroep, de NOS: “Aan de ouders van een meisje dat in juli op klaarlichte dag is verkracht, is een alternatief (voor aangifte, onderzoek en rechtszaak, JD.) aangeboden. De zedenpolitie gaf aan dat door onderbezetting de vermoedelijke dader pas in oktober of november verhoord zou kunnen worden. Voor de ouders was dit niet te accepteren, omdat ze bang zijn dat de dader nogmaals toe zal slaan. Vader Nico: ‘De zedenpolitie kwam tot onze verrassing met een oplossing: een zogenoemd FOEI-gesprek. De zedenrechercheur spreekt dan samen met de wijkagent de vermoedelijke dader aan op de verkrachting van onze dochter’.”

Hoofd zedenpolitie Walter van Kleef ontkent tegenover de NOS dat zo’n ‘werkbesparend’ gesprek een FOEI-gesprek heet (het zou ‘normerend gesprek’ of ‘stopgesprek heten), maar de NOS heeft het politiedossier van het betreffende meisje gezien en daarin heet het wel degelijk een FOEI-gesprek.

Anyway: je verkracht een meisje van 13 en je komt nooit voor de rechter, omdat je in een babbeltje met de wijkagent en een zedenrechercheur “Sorry, zal niet meer gebeuren” zegt.

Sterker: omdat er geen aangifte komt, sta je ook nergens te boek als zedendelinquent. En kun je gewoon dóór met je hobby…

De rechters hebben het ook veel te druk, hè?

Weet u waarmee?

Met mensen zoals u.

Eén of andere kneus uit Musselkanaal had in januari op uw Facebook-pagina geschreven “Val dood klootzak, je maakt Nederland aan gort, en ik heb wel wat voor jou lul, 9mm”.

En u deed aangifte.

Volgens het Dagblad van het Noorden: “Rutte deed hiervan aangifte omdat hij zich door de tekst ook daadwerkelijk bedreigd voelde”.

Omdat u zich daadwerkelijk bedreigd voelde…

LOL.

Zelfs nu ik u in T-shirt heb gezien, met uw kinderarmpjes en uw meisjestietjes, geloof ik er geen reet van dat u ook maar één seconde wakker ligt van een ‘toetsenbordheld’ uit het verre Musselkanaal.

Ik ken een politicus die veel erger bedreigd wordt dan dat. En voor wie de dreiging volgens de veiligheidsdiensten ook een stuk serieuzer wordt ingeschat, want die kan niet op zijn fiets naar het werk en woont in een safehouse.

Kijk maar:

In hem stopt het justitieel apparaat nog veel meer tijd dan in u. Maar dan niet om zijn bedreigers op te sporen en af te straffen, maar om hém veroordeeld te krijgen. Ik begreep: op uitdrukkelijk verzoek van het kabinet Rutte 2.

Hoe mooi zou het zijn als ál de tijd die dat politieke proces tegen Wilders (en dat tegen de blokkeerfriezen) aan mankracht bij politie en justitie kost nou eens besteed zou worden aan het aanpakken van tuig dat het leven van slachtoffers van zedenzaken verwoest?

Dan zouden wij nu geen FOEI-gesprek hoeven hebben.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).