BRIEFJE VAN JAN – Aan de Amsterdamse politie

25-08-2019 09:31

Couponactie INT boeken - aug
Beste politie,

Passen jullie wel op dat jullie geen racisten worden?

Afgelopen week blafte in een villa aan het Vondelpark een hond. De eigenaar van het pand ziet op de beelden van de beveiligingscamera dat er iemand over het twee meter hoge hek de tuin in gaat. Als de eigenaar naar buiten rent, verdwijnen twee mensen als dieven in de nacht.

De bewoner belt met 0900-8844 en meldt dat er een jongen en een meisje in de tuin waren. Daar zegt de dienstdoende agent dat het vermoedelijk baldadigheid is. De introductieweek van het studentencorps, vast een studentengrap, de bewoner weet zelf… En als de bewoner per se wil, wil de politie best de camerabeelden in ontvangst nemen, maar de kans dat de Amsterdamse politie er vervolgens naar kijkt, is heel klein.

Zelf vind ik het allemaal wel logisch klinken.

Het Amsterdamse politiecorps heeft niet eens tijd om criminelen die inbreken in het pand van een Turkse ondernemer en dat vervolgens bezetten en half vernielen een proces-verbaal mee te geven. Laat staan dat ze dan uitgebreid rechercheonderzoek gaan doen naar een studentenstelletje dat in de tuin van een villa aan het Vondelpark een beetje aan elkaar wil friemelen.

Maar de bewoner in kwestie denkt daar anders over.

Vorig jaar brak er een keer een Noord-Afrikaan in dezelfde tuin in (uiteraard niet tijdens de introductieweek van de studenten). En die is opgepakt!

En nu het een blank stelletje betreft met een paardenstaart (zij) en ‘Thierry Baudethaar’ (hij) komen jullie niet eens even kijken.

Dus de vraag is nu: zijn jullie racisten?

Of is de bewoner in kwestie, mevrouw S. Noort, op weg naar een kliniek waar de deuren van de afdeling alleen met een cijferslot door het verzorgend personeel geopend kunnen worden?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).