Politie Utrecht over aanhouding studenten: Ze waren dronken, veroorzaakten overlast en weigerden te vertrekken

28-08-2019 14:24

Utrechtse politie in actie tegen baldadige studenten in Utrecht. (Screenshot Twitter)

Totaalophef op dat dekselse Twitter. Er doken beelden op van een op het eerste gezicht hardhandig politieoptreden tegen Utrechtse studenten. In een verklaring op Facebook laat het Utrechtse politiekorps echter weten dat er nogal wat aan vooraf ging.

De politie kreeg dinsdag een melding dat een groep studenten overlast veroorzaakte door voortdurend een restaurant in- en uit te lopen, de gasten lastig te vallen en het toilet te bevuilen. De dienders troffen  de groep vervolgens aan in het park Paardenveld.

“Wij hebben aan de studenten uitgelegd waarom hun gedrag overlast veroorzaakte en hen gevraagd te vertrekken. Dat weigerden ze en na twintig minuten praten, restte ons niets anders dan hun vertrek te vorderen. Ook hieraan gaf een deel van de groep geen gehoor. Daarna zijn we overgegaan tot optreden en daarbij zijn drie aanhoudingen verricht voor onder andere openbare dronkenschap. Een van die aanhoudingen is gefilmd en dat filmpje staat online op sociale media. Alles wat daarvoor is gebeurd, is niet in de video te zien.” 

Het Utrechtse SP Statenlid en NS-medewerker Michel Eggermont heeft geen enkel probleem met het optreden van de hermandad.

U begrijpt, law & order in de Domstad! Al is het wel een beetje vreemd dat toen 15 leden van Pegida eind vorig jaar werden belaagd door 150 woedende moslims er niemand werd gearresteerd.