Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

31-08-2019 09:31

Speelgoed algemeen
Meneer Rutte,

Gisteren heeft RTL Nieuws het bewijs boven tafel gekregen dat VVD-minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft gelogen over het proces tegen Geert Wilders.

Hij heeft zich wel degelijk vóór het Openbaar Ministerie besloot om Wilders te vervolgen voor zijn ‘minder, minder, minder’-uitspraken uitvoerig op alle fronten bemoeid met die zaak.

Dat de zaak tegen Wilders door het ministerie van Veiligheid en Justitie anders werd behandeld dan een gewoon zaakje, wisten we uiteraard al veel eerder. Voor geen enkele andere zaak waarin iemand de grenzen van de vrijheid van meningsuiting opzocht, werden immers de politiebureaus extra open gezet en voorgedrukte aangifteformulieren gemaakt.

Grappig detail op dat gebied: één van de burgemeesters die toen voorop gingen in de aangiftehysterie, de burgemeester van Nijmegen, opende gisteren het ‘Democratiefestival’ in Nijmegen. Uweetwel, het festival vol deugsprekers, dat vicepremier Kajsa Ollongren organiseert en grotendeels uit onze zakken betaalt. Kajsa Ollongren, die ten tijde van het aangiftecircus tegen Wilders úw secretaris-generaal en daarmee uw belangrijkste adviseur was…

Enfin, terzake weer.

Nu bewézen is dat VVD-minister Ivo Opstelten zich wel degelijk in een vroeg stadium met het proces tegen Wilders heeft bemoeid én er over heeft gelogen, is sprake van een dubbele politieke doodzonde.

Opstelten kan er niet meer echt op worden afgerekend, die rolt inmiddels uit richting kist.

Maar u dus wel.

U zult er straks geen herinneringen meer aan hebben…

U zult tijdens een Kamerdebat met woordjes gaan spelen…

U zult de meerderheid van de Tweede Kamer sowieso in uw zak hebben…

U zult zelfs liegen dat u het er met uw VVD-minister Ivo Opstelten nooit over gehad heeft…

Maar we weten na bijna tien jaar Rutte hoe het echt zit.

U bemoeit zich met álle belangrijke zaken en u liegt en bedriegt zich door elk debat.

Film & Muziek Deals

Ik denk zo langzamerhand: als de kiezers deze aartsleugenaar, deze eersteklas rát, als premier willen (en dat willen ze blijkbaar al tien jaar), dan moeten ze het zelf maar weten ook. Persoonlijk snap ik níets van dat stembusmasochisme, maar vooruit dan maar.

Wat me echt spinnijdig maakt, is dat u over lijken gaat.

Waar u als kast-D66’er vrolijk lachend en zwaaiend door Den Haag kunt fietsen, wordt Wilders al bijna vijftien jaar 24 uur per dag beveiligd. Zijn leven is in acuut gevaar zónder die beveiliging.

En Wilders moet er nu maar op vertrouwen dat Justitie en u, wél integer zijn als het gaat om zijn veiligheid, terwijl gisteren bewezen is dat jullie dat níet zijn als jullie hem in strijd met de regels een politiek proces in slepen.

Er is een onderste steen.

Die ligt Geert Wilders sinds gisteren nóg zwaarder op de maag.

En dat is niet de schuld van de sergeant, maar van de generaal. Niet van de matroos, maar van de kapitein. Niet van de minister, maar van de premier.

Het laat zich raden hoe de mensen die het op Wilders’ leven hebben voorzien dit gedrag van de Nederlandse regering en de Nederlandse premier allemaal uitleggen.

Of denkt u dat die geen films van James Bond kijken?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).