Regio

Tbs’er ontsnapt uit Pompekliniek Nijmegen

03-09-2019 12:28

Rectificatie: eerder werd vermeld dat de tbs’er ook voor andere zaken naast gewapende overvallen werd veroordeeld.  Dit bleek onjuist en is aangepast.

Een tbs’er die afgelopen nacht wist te ontsnappen uit de Pompekliniek in Nijmegen, is enkele uren later alweer opgepakt door de politie. De man had een raam geforceerd en kon daarna over een hek klimmen. Een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigde dinsdag berichtgeving daarover van De Telegraaf.

De man is teruggebracht naar de kliniek. De woordvoerster wil niets zeggen over de persoonlijke omstandigheden van de man. Ook wil ze verder geen details geven over de manier waarop hij naar buiten kon komen.

De beveiliging had ontdekt dat de man weg was uit zijn cel, waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens standaardprocedure werd de instelling na de ontsnapping ‘op slot’ gezet om de boel te onderzoeken. Het onderzoek naar de ontsnapping gaat nog verder.

Het zou gaan om Dennis P., een man die tbs kreeg opgelegd voor een reeks gewapende overvallen. Het ministerie wil niets over de achtergrond van de patiënt zeggen.

ANP