Media & TV

Eenheidsworst-NPO’ers (NPO) zien helemaal geen eenheidsworst bij de NPO (NPO)

04-09-2019 13:00

Sophie Hilbrand (NPO) en Filemon Wesselink (NPO) kijken met een mengeling van verbazing en frustratie naar de kabinetsplannen voor de publieke omroep. “Wij hebben de NPO in het verdomhoekje terecht zien komen”, stellen ze woensdag in het main stream print medium AD.

“Ik word wel een beetje daas van al die veranderingen. Ik vind ook niet dat de politici over de invulling moeten gaan”, zegt Filemon. “De cijfers laten zien dat we een heel sterke publieke omroep hebben en in verhouding tot andere landen geen exceptioneel dure. Door ons pluriforme stelsel zijn er veel tv-talenten geboren – voor én achter de schermen – en is er nooit een eenheidsworst ontstaan.”

Het kabinet wil staatstelevisiekanaal NPO 3 (nul kijkers) nu omvormen tot een regionale zender. “De kans lijkt me heel klein dat je daarmee een groot publiek trekt”, zegt Sophie. “Misschien zijn we te arrogant geweest en hebben we niet goed genoeg uitgedragen dat we écht geen linkse propagandamachine zijn.” [LOL, red.]

Filemon (NPO) en Sophie (NPO) zijn woensdagavond voor het eerst in elf jaar weer samen op staatstv (NPO) in de Psycho Show (NPO). Eerder maakten ze enkele jaren het staatstelevisieprogramma Spuiten en Slikken (NPO). Ook waren ze samen te zien op de staatstelevisie in de Nationale IQ Test (NPO).

Anp/Tpo