Politiek

Vier eenvoudige vragen van de PVV over de krakende illegalen van We are here

04-09-2019 18:04

De krakende illegalen van We are here uit Amsterdam hebben weer toegeslagen. Was vorige maand een hardwerkende ondernemer slachtoffer van hun vernielzucht, deze week besloot het rapaille een pand van een legaal migranten-kerkgenootschap te kraken.  En zo is er altijd wel wat met deze rondtrekkende groep illegalen die al jaren Amsterdam terroriseert.

De PVV-fractie in de Tweede Kamer stuurde woensdag vier eenvoudige vragen aan minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) en zijn Asielstaatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD) over de kwestie. En die verdienen een helder antwoord van het kabinet want een normaal mens begrijpt niet waarom er niet of nauwelijks tegen We are here wordt opgetreden.

1. Hoe is het mogelijk dat de club krakende illegalen “We are here” al jarenlang ongestraft huizen en gebouwen kan kraken (*)? Waarom wordt de anti- kraakwet niet gehandhaafd?

2. Zijn er weleens krakers van deze bende vervolgd / veroordeeld wegens het kraken, wat toch echt een misdrijf is? Zo ja, hoeveel? Zo nee, waarom niet?

3. Zijn er (daarna) weleens krakers van deze bende uit Nederland verwijderd? Zo ja, hoeveel? Zo nee, waarom niet?

4. Bent u bereid om per direct al deze krakende illegalen uit de door hen bezette kraakpanden te verwijderen en, belangrijker nog, ook uit Nederland te verwijderen? Zo nee, waarom niet?

Wordt vervolgd.

Lees ook – Het ontluisterende dossier over We are here