Politiek

Bonusquote: ‘De laatste tijd is het echt te erg in dit deel van de stad, Amsterdam-Zuidoost’

05-09-2019 23:50

“Ik woon hier al 25 jaar en ik ben dol op de Bijlmer. Ik wil hier ook absoluut niet weg, maar het moet wel klaar zijn met al het geweld.”

Ze vertelt dat ze zelf volwassen kinderen heeft. „Maar die durf ik met goed fatsoen niet meer over straat te sturen. Ik ben te bang dat ze niet meer terugkomen. De laatste tijd is het echt te erg in dit deel van de stad. En ik snap het ook echt niet. Waarom lopen jonge jongens met messen en vuurwapens op zak? Waarom? Dat is niet om je te beschermen, dat is gewoon patsergedrag. Afschuwelijk.”

De moeder van Grootfaam nam ondertussen condoleances en knuffels in ontvangst. Zij huilde niet veel, maar troostte menigeen. Haar omgeving had aangegeven dat zij een waardig moment wilde. Zij gaf eveneens aan dat het geweld op straat in de Bijlmer vormen aanneemt, waar moeders zich vandaag de dag alleen maar grote zorgen over kunnen maken.”

Ondertussen, in de Lieve Stad van hoop vol lieve mensen moeten ouders wéér een kind begraven omdat het linkse stadsbestuur onder leiding van GroenLinks-burgemeester Femke Halsema maar geen grip kan krijgen op het aanhoudende, excessieve geweld en de als kool groeiende criminaliteit en georganiseerde drugsmisdaad.

Gelukkig dat het kwaliteitsjournalistieke main stream print medium De Telegraaf er nog is om verslag te doen van het leed dat wetteloze jungle Amsterdam heet.