Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ivo Opstelten

10-09-2019 11:09

Baby Deals

Meneer Opstelten,

Ik moest denken aan dat ene filmpje.

Hier, kijk nog even de eerste 30 seconden terug.

Ik vroeg me af: zou die ouwe baas dat nóg een keer kunnen?

Dat u “Power… Power… Power…” tegen uzelf zegt.

En dat de verbindingen in uw hersenen dan nog één keer werken, voor de seniliteit definitief toeslaat en u bij het wekelijkse bezoek van uw echtgenote Mariëtte of één van uw vier dochters aan de verpleegster vraagt “Wie is die mevrouw?”?

Ik gun het ons land zo.

Dat we te horen krijgen dat u als minister van Veiligheid en Justitie echt al in 2011 tegen uw toenmalige secretaris-generaal Joris ‘Daar is-ie weer!’ Demmink heeft gezegd dat Geert Wilders bij gelegenheid moest worden vervolgd omdat hij jullie te veel voor de voeten liep.

Dat we te horen krijgen dat u in 2014 niet alleen op de hoogte werd gehouden door uw ambtenaren van de vergaderingen tussen uw ambtelijke top en het Openbaar Ministerie over de mogelijke vervolging van Geert Wilders, maar er ook zelf bij betrokken was.

Dat we te horen krijgen dat u er zelfs de opdracht voor gaf.

Dat we te horen krijgen dat u dat, al was het maar na een gesprek van drie zinnen, met instemming deed van minister-president Mark Rutte.

Dat we – dat zou de hoofdprijs zijn! – te horen krijgen dat u het hele vervolgingscircus in gang liet zetten op verzóek of zelfs in opdracht van minister-president Mark Rutte.

Wat zou dat mooi zijn, meneer Opstelten.

Dat dat gebeurde en dat de integriteitskanker waaraan Mark Rutte  lijdt, waaraan het ministerie van Justitie en Veiligheid lijdt, waaraan het Openbaar Ministerie, de VVD én de coalitiepartijen (met hun farisegerse “Scheiding der machten”) lijden, in één keer kan worden weggesneden.

Maar helaas.

U bent helemaal niet seniel.

U spéélt het alleen maar, als het u zo uitkomt.

Ivo Opstelten, de voorbeeld-VVD’er.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).