Politiek

Staatsieportret – Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Theo Hiddema

10-09-2019 21:33

Khadija Arib en Theo Hiddema bij het paleis. (Foto Forum voor Democratie)

De moedige vorst Koning Willem-Alexander en de lieve vorstin Koningin Máxima ontvangen dezer dagen op het paleis de leden van de Tweede Kamer, het betreft ‘een nadere kennismaking‘. Het waren Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en haar geachte ambtsgenoot Theo Hiddema (Volksvertegenwoordiger voor het Forum van Democratie) die dinsdag na afloop op de paleisgronden poseerden voor de aanwezige fotograaf.

Arib draagt een subtiel paars-blauwe mantel afgewerkt met lint en gouden broche, Hiddema staat op zijn beurt – herstellende van een zware heupoperatie! – fier rechtop,  zoals gewend gehuld in flamboyant maar smaakvol tenue de ville een koning waardig. De arm, ‘liefhebbend’ zou de commentator bijkans zeggen, geslagen om de schouder van de eerste van zijn gelijken, in de andere hand een fijne sigaret koesterend, een houding het dandy-eske Kamerlid en de tevens vermaard strafpleiter zo kenmerkend.

Voorwaar, een fijne dag op het paleis!

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.