Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Kajsa Ollongren

16-09-2019 09:31

 DVD algemeen

Mevrouw Ollongren,

In een interview in het Algemeen Dagblad zei u dat het tijd wordt voor een vrouwelijke premier in Nederland.

“Het is toch gek dat wij in zo’n mooi, vrij land nog nooit een vrouwelijke minister-president hebben gehad? Het is belangrijk dat dat echt een keer gebeurt, daar gaat zo veel inspiratie vanuit.”

Later legde u op Twitter nog maar een keer uit waarom Mark Rutte door een vrouw moet worden opgevolgd.

“Omdat ik wil dat alle meisjes zien dat het hoogste ambt in onze democratie ook voor hen bereikbaar is. Formeel en wettelijk kan een vrouw in Nederland minister-president worden, maar dat is na meer dan 170 jaar parlementaire democratie nog nooit gebeurd.”

Kort samengevat: het kan, het mag, het is nog nooit gebeurd, dus moet het gebeuren, omdat iedereen dan ziet dat het kan, dat het mag en dat het wel gebeurt.

LOL.

Precies met deze zelfde redenering kunnen we dus zeggen dat het tijd wordt voor een premier in een rolstoel, een albino-premier, een blinde premier, een premier met een derde bal, een dove premier, een partijloze premier, een veganistische premier, een transseksuele premier, een zwarte premier, een islamitische premier, een…

U begrijpt, zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan.

Míjn voorkeur zou overigens uitgaan naar een gekózen premier – maar dat komt omdat ik een democraat ben.

Maar laat ik nou eens één keer meegaan in uw redenering.

Er moet een vrouwelijke premier komen, omdat alle meisjes dan zien dat het hoogste ambt in onze democratie ook voor hen bereikbaar is.

Oké, gaan we doen!

Klein vraagje nog.

Moet het dan Fleur Agema van de PVV worden of Annabel Nanninga van Forum?

Of kiest u, als de keuze tussen déze twee vrouwen gaat, toch liever voor Mark Rutte?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).