Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

22-09-2019 09:31

StudentenlevenStudentenleven

Beste Thierry,

Ik weet nog wel dat ik vroeger ook zo was.

Als iemand me constant liep te sarren, liep te pesten en het bloed onder mijn nagels vandaan haalde, dan kwám er een moment dat ik wraak nam.

De Jan van vroeger zou dus begrijpen dat je op de ‘ledenborrel’ van Forum voor Democratie de schijnwerpers letterlijk op de wat mensenschuwe beroepszuiger Chris Aalberts richt, hem vraagt of-ie de zaal wil toespreken en suggereert dat-ie altijd zo loopt te klootviolen omdat je hem ooit hebt afgewezen voor een baantje.

Alleen… de Jan van vroeger was 8 jaar. Of 9.

Pesten doe je op de basisschool. Of bij de ontgroening van het studentencorps.

Pesten doe je niet als je volwassen bent.

En pesten doe je al helemaal niet als je leider bent van een politieke partij en jezelf ziet als de toekomstige minister-president van Nederland.

Want je volgelingen in de zaal gaan misschien wel lachen als je zo’n Chris Aalberts voor schut zet, maar zij en jij lijken te vergeten dat Chris Aalberts zijn rol als slachtoffer net zo weet uit te buiten als Sylvana Simons ‘haar’ slavernijverleden.

En daardoor komt jouw pestgedrag in De Telegraaf.

En daardoor lezen ook jouw kiezers die geen ledenbijeenkomsten bezoeken dat je je soms als een kinderachtige basisscholier of corpsballetje gedraagt.

Het is niet nodig en het kost je stemmen, Thierry.

Dus ik zou zeggen: laat voortaan op je ledenbijeenkomsten alleen nog leden toe. Dat voorkomt dat jij, of Theo Hiddema, bij volgende gelegenheden weer de neiging niet kan onderdrukken om deze electorale blunder te maken.

En als je denkt dat Chris Aalberts dan toch wel binnenkomt omdat-ie dan gewoon lid wordt van Forum voor Democratie, dan is de oplossing heel simpel: royeren.

Bij GeenPeil hadden we heel veel van jou kunnen leren (hoe je stemmen krijgt enzo), maar hierin waren wíj nou net iets slimmer. Want wij hebben Chris Aalberts bij zijn eerste poging tot zuigen meteen geroyeerd. En om te zorgen dat hij daar geen 2861 kutstukjes over ging schrijven op The Post Online, hebben we de brief waarin we hem dat mededeelden pas na de verkiezingen van 2017 verstuurd, voor de zekerheid naar een verkeerd adres.

Gratis tip!

Blijft natuurlijk de vraag staan of het wáár is dat Chris Aalberts een levenswerk van de sloop van Forum voor Democratie maakt omdat hij tegen zijn verwachting of jouw eerdere toezegging in niet op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement kwam te staan.

Het zou voor jouw én zijn geloofwaardigheid (of gebrek daaraan) helpen als je die vraag voor eens en voor altijd (naar waarheid) beantwoordt.

Groet,

JanD

PS. Als Chris Aalberts mij ooit met zijn handtasje slaat, hoef ik geen filmpje met beterschapswensen, hoor. Ik word toch van geen enkele partij meer lid.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).