Buitenland

Making a murderer-bombshell: tot nu toe onbekende gevangene bekent moord op Teresa Halbach

24-09-2019 17:27

De langlopende zaak rond de moord op Teresa Halbach, het onderwerp van de populaire Netflix-documentaire Making a Murderer, heeft een verrassende wending genomen. Een gevangene die al vastzit in Wisconsin zou de moord hebben bekend, meldt Newsweek.

De man zou dat hebben gedaan in gesprek met de filmmakers die momenteel werken aan het vervolg, getiteld Convicting a Murderer. Regisseur Shawn Rech zegt dat hij en zijn team in de afgelopen twintig maanden “een enorme hoeveelheid informatie en bewijsmateriaal hebben gevonden dat ons naar de waarheid leidt”.

Mocht de bewuste gedetineerde de waarheid spreken gloort er voor hoofdverdachte Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey weer hoop op vrijlating. Het eerste seizoen van Making a Murderer maakte eind 2015 veel tongen los. De serie gaat over de bizarre zaak rond de in 2005 in Wisconsin vermoorde fotografe Teresa Halbach.

Avery zat eerder achttien jaar ten onrechte vast voor een verkrachting. Na zijn vrijlating begon hij een zaak tegen de politie. Avery en zijn advocaten suggereren dat de politie hem erin heeft geluisd. Mogelijk is hij nu voor de tweede keer ten onrechte veroordeeld. Dassey werd medeplichtig aan de moord bevonden. De verstandelijk beperkte jongen legde een bekentenis af toen hij werd verhoord zonder aanwezigheid van een advocaat of volwassene. Hij was zestien jaar toen dit gebeurde en begreep amper wat voor bekentenis hij aflegde.

Convicting a Murderer komt waarschijnlijk volgend jaar online.

Anp